Látszik, hogy várjuk az igazi jó időt már, mert az ételeink is kezdenek színesek lenni. Ez a hússal töltött paprika, pontosabban kaliforniai paprika is emiatt készült. Amúgy is tesztelni akartuk az új fűszerkeverékeinket, de így élesben még izgalmasabb.
A hússal töltött paprikában az a jó, hogy sokféleképpen elkészíthető, így akár egy sémára más fűszerezéssel minden nap más egytálételt tudunk enni. Ennél a receptnél a fontos az volt, hogy a mi étrendünkbe beleférjen (#ketogén). Így sem rizst nem tettünk bele, sem kenyérbelet.
Ehhez a recepthez most a Magyaros ételek fűszersó elképzelésünket használtuk, ami már kapható is a shopban. Eredetileg egy csipet chilit sem akartunk tenni bele, viszont egy icipici mégis került hozzá, mert bár a végén az ételeken nem lesz érezhető a csípős íz, mégis valahogy kerekebbé varázsolta ezt a fűszerkeverékünket.
Hússal töltött paprika
Ilyenkor tavasszal még kompromisszumot kell kötni, mert hazai paprika bizony aligha lesz. A kaliforniai paprikákból egy színes válogatást választottam a közeli boltban, mert mégiscsak sokkal szebb lesz a végeredmény így.
A darált húsból a magasabb zsírtartalmú sertéshúst választottam, mert így nem lesz száraz a töltelék sem. Természetesen a hagyma, fokhagyma nem hiányozhat a töltelékből, egy kevéske kakukkfű sem, így a Magyaros ételek fűszersó jónak ígérkezett.
Összetevők 6 paprikához
200 g sertés darált hús
30 g Magyaros ételek fűszersó
1 marék gouda sajt reszelve
1 tojás
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
3 eltérő színű nagyobb kaliforniai paprika
5 szelet bacon szalonna szeletekre vágva
ELKÉSZÍTÉS
- A paprikákat megmosom és félbevágom, hagyom lecsepegni.
- Egy serpenyőbe beleöntöm a darált húst és kevéske zsiradékon megpirítom, közben hozzáadom a fokhagymát törve és az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadom az apróra vágott bacont is.
- Míg ez az egész pirul, dínsztelődik a serpenyőben, fokozatosan hozzáadom a fűszerkeveréket is.
- Teljesen készre pirítom a darált húst, hogy a sütőben már csak pár percet kelljen eltölteniük.
- A legvégén hozzáadom a marék reszelt sajtot és jól átkeverem a hússal. Ekkor kerül csak a felvert tojás is hozzá.
- Egy tepsibe beleteszem a félbevágott paprikákat, melyeket előtte kicsumáztam.
- A paprikákat egyesével megtöltögetem a darált húsos keverékkel és 180 C fokon aranybarnára sütöm a tetejét egy jó 10 perc alatt. Ennyi idő alatt a paprika is szépen pont annyira megsül, hogy nem esik össze, de nem is nyers.
- Tálalás előtt megszórjuk friss petrezselyemmel is vagy kakukkfűvel.