Barion Pixel

Oscar-gála és a zerowaste menü

Vegán menü lett az Oscar-gálán?

Január elején lehetett először olvasni arról, hogy a 2020-as év Oscar-díj átadó ünnepségén bizony száműzni fogják a műanyagokat, a húsételeket és mindent, ami káros a Földre nézve.

Január végére ez a hír kicsit módosult: “már csak többnyire vegán” lett a menü, tehát Jason Momoara is gondoltak, aki várhatóan nem csak növényi táplálékon él.

Már a Golden Globe díjátadója is hasonló szellemben telt:

„A menüsort hideg aranycéklalevessel kezdték, amit turbolyával és amaránttal spékeltek meg, főételként pedig vadgombás-sárgarépás rizottót kóstolhattak a vendégek bébi kelbimbóval, de újragondolt, „vegán osztrigát” is szervíroztak a pincérek. A desszert egy klasszikus operatorta volt vegán köntösben, Gunaja pralinéval és karamellizált mogyoróval.”

Többek közt a szigorúan vegán Joaquin Phoenix is nagyra értékelte, hogy a díjátadókon idén először kizárólag ebben a szellemiségben készült fogások kerültek/kerülnek az étlapra.

A teljes menü 70%-a lett teljesen növényi alapú.

A műanyagpalackokat és ásványvizes palackokat teljesen száműzték a rendezvényről.

Wolfgang Puck, a ceremóniát követő bál főszakácsa 70 százalékban növényi alapú fogásokkal várta a vendégeket.

“Mindenféléből főzünk, mert miközben sokan szeretik a vegán ételeket, a többség még mindig húst és halat is eszik” – mondta el a hétvégén a 70 éves osztrák-amerikai séf, aki 26 éve főz az Oscar-gála sztárjaira.

A desszertek többsége is növényi alapú lesz. A vaj és tojás helyett sok mandula és kókusztejet használtak.

A kínálatban sós karamellás brownie-keksz, lila jamgyökér- és kókuszkrémtorta, valamint étcsokis és juzus ravioli is szerepel.

Az est fénypontja pedig szokás szerint az ötezer darab 24 karátos arannyal bevont csokoládé Oscar-szobrocska lesz, amely ezúttal szintén vegetáriánus alapanyagokból készült juzus és epres ízesítéssel.

Az idei Oscar-menüben olyan klasszikusok is lesznek, mint a füstölt lazac, kaviár és vagju marhaszték, de 18 féle vegán fogás közül is lehet majd választani.

VAGJU (wagyu) MARHASTEAK

A steak-ek királyának is nevezik, a szó jelentése is az hogy Japán szarvasmarha, a “Wa” japán kifejezés annyit jelent, hogy japán stílusú, a “Gyu” pedig szarvasmarhát jelent. A wagyu húsokon belül újabb minőségi ugrás a kobei marhahús, amelyet egy nagyom szígorú osztályozás alapján válogatnak ki, ahol a hús minősége, színe, puhasága és márványozottsága a döntő szempontok. 

TUDTAD?

A magyarországi wagyu állomány megteremtése Zichy Mihály nevéhez fűződik.

Wolfgang Puck, aki maga nem is vegetáriánus, az általa vezetett éttermekben Beverly Hillstől egészen Las Vegason át Szingapúrig kaphatóak húsételek is és most is főleg az inspirálta, hogy szeretné, ha mindenki jól lakna és jól érezné magát az estén. Bár a szervezők elég későn szóltak erről a kívánságukról a főszakácsnak, nem okozott gondot neki, hogy idén több vegetáriánus étellel készüljön, mert különböző éttermeinek szakácsai segítettek neki ötleteikkel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


(0)
What Our Clients Say
352 vélemény

Warning: Undefined variable $headers in /kertportal_gourmetanddelicious/wp-content/plugins/swift-performance-lite/modules/cache/cache.php on line 505

Warning: Undefined variable $headers in /kertportal_gourmetanddelicious/wp-content/plugins/swift-performance-lite/modules/cache/cache.php on line 506

Warning: Undefined variable $headers in /kertportal_gourmetanddelicious/wp-content/plugins/swift-performance-lite/modules/cache/cache.php on line 507

Warning: Undefined variable $headers in /kertportal_gourmetanddelicious/wp-content/plugins/swift-performance-lite/modules/cache/cache.php on line 509

Warning: Undefined variable $headers in /kertportal_gourmetanddelicious/wp-content/plugins/swift-performance-lite/modules/cache/cache.php on line 512