-
Édesség: elkészültek az első ehető virágos nyalókák!
Kár lenne tagadni, az édességet nem csak Gombóc Artúr szereti: mi is! Így elkészültek az első édességeink!
-
Rakott mángold: egyenesen a balkonról szüretelve
Rakott mángold, amikor magadnak szüreteled. Az egyik kedvenc tavaszi-nyári receptünk a kertből.
-
Shiitake gombás zöldségköret
Shiitake gombás köretet akkro szoktunk készíteni, amikor megunjuk a rizst és krumplit. Egy jó rántotthússal vagy cordon bleu-vel mennyei párosítás.
-
Ma van a Palacsinta Világnapja!
Ha rajtunk múlna, minden nap palacsintát ennénk, de ugye ezt nem lehet és többnyire egészségtelen is lenne. De ma muszáj, mert ma van a Palacsinta Világnapja és akkor mégis csak elő kell venni…
-
Erdei gombás rizottó tavaszi fűszerekkel
Mennyei gombás rizottó, amit egy rohanós este is össze lehet ütni a családnak, ráadásul laktató is. Tavaszi friss gombákkal és zöldfűszerekkel.
-
Mi a különbség a toroskáposzta és a székelykáposzta között?
Gyakori kérdések között szerepel, hogy vajon van-e különbség a két étel között. Ennek jártunk utána!
-
Csípős tekercsek leveles tésztából sós süteményként
A leveles tésztás receptek egyszerűségében rejlik a nagyszerűség: csípősen, feltekerve vagy csak twisterbe megcsavarva.
-
Hagymás chilis bab Bud Spencer módra
Megvan az ikonikus jelenet a hagymás babról? Mi egy kicsit átalakítottuk, de persze a Bud Spencer életérzés benne maradt.
-
Oscar-gála és a zerowaste menü
Szépen lassan Hollywoodba is begyűrűzött a világ megmentése és bár annyira a csillogó fényűzésen nem látszott a visszafogottság, az étrend és a műanyaghasználat átalakult.
-