Leírás
A Karibi hot szósz: Olyan szószt keresel, ami visszarepít a tengerpartra, a lágy szellők lengette pálmafák levelei alá a hintaágyba? Mert akkor megtaláltad!
A 2023-as Great Taste nemzetközi versenyen a zsűri a mustárok kategóriájában 1 Arany Csillaggal minősítette.
Miért pont ezt a nevet kapta? Vásárlóinkkal tesztkóstoltattunk, amikor többen felkiáltottak egymástól függetlenül: Oh, hát ez olyan karibi szószos! Így lett Karibi hot szósz ez a kedvenc mártásunk, melyet húsokhoz, steakekhez, de akár salátanöntetként is elkészítve ajánlunk. Ez az a szósz, ami visszarepít a trópusokra, már csak a fűszerezése miatt is. A lime, a karamell, a mustár, a chilipaprika adja azt a különleges alapot, melyet utána fűszerezünk és tökéletesítünk.
A Karibi hot szószt vásárlóink egy része szendvicsekben használja, főleg sonkás és tarjás szendvicsekhez.
Pácolásra és sous vide főzésre viszont a friss, tanyasi tarja vagy sertéscomb vagy nyúlhús az ideális hozzá: irdaljuk be a húsokat és a Karibi szósszal kenjük be alaposan. Egy éjszakára tegyük be a hűtőbe pácolódni, majd másnap kevés olaj vagy mangalicazsír kíséretében süssük meg a hússzeleteket. Grillezésnél gyakrabban forgassuk a Karibi szószos pácolással készült húst, mert a méz miatt hamar odakaphat. Inkább már a meleg parázson süssünk a Karibi szósz mellett.
Nem kell aggódni, grillezéskor a csípősség eltűnik szinte teljesen és egy édeskésen mustáros ízvilág jelenik meg a szájunkban.
Ilyen pácolású húsok mellé frissen szedett salátát javaslunk egy csipet olívaolaj, citromlé és balzsamecet kíséretében, mely méginkább kiemeli a Karibi szósz modenai balzsamecetét, a pikánsságot és az édeskés méz ízvilágát.
Összetevők: mustár, Habanero, Moruga scorpio chili, karamelizált barnacukor, balzsamecet, virágméz, lime, K-szorbát
Petra –
Hát, ez valami úristendefinom <3
Petra Pénzes (megerősített tulajdonos) –
Éva Segesdi (megerősített tulajdonos) –
Valéria (megerősített tulajdonos) –
Határozottan csípős és mustáros jellegű, húsokhoz kíváló.
Balázs B. (megerősített tulajdonos) –
Norbert Horváth (megerősített tulajdonos) –
Ádám Kovács (megerősített tulajdonos) –
Ágnes Sebestény (megerősített tulajdonos) –
Judit (megerősített tulajdonos) –
Ez volt a kedvencem, és maradt is. Fenséges! Csillagos ötöst szeretnék adni, de nincs.
Tibor Kiss (megerősített tulajdonos) –
Béla Tóth (megerősített tulajdonos) –