Barion Pixel

Rólunk

Varga Szabolcs kistermelő vagyok. Pár éve, feleségemmel leköltöztünk vidékre és elkezdtünk gazdálkodni. Jelenleg közel fél hektáron működünk, mely folyamatosan bővül. Elsősorban szabadföldön termesztünk, állatokat tartunk, szem előtt tartva a biodinamikus gazdálkodás alappilléreit. Nem vagyunk hivatalosan biogazdaság, de gazdaságunk vegyszermentesen a bio növényvédelem és táplálás szabályai szerint működik. Igazi vidéken újrakezdők vagyunk, erről hamarosan első könyvünk is megjelenik, keresd a Cser Kiadónál 🙂

Vegyszermentes gazdaság vagyunk
Permakultúrás és biodinamikus gazdaságunkban (no-till, minimum tillage) termeljük meg mindazt, amit mi magunk is örömmel fogyasztunk és amelyből termékeink készülnek. Vegyszermentes gazdaságunkban szem előtt tartjuk a környezettel, természettel való együttműködést, harmóniát. A növényvédelem gondos odafigyelést jelent, a gyógy- és aromanövények ismeretét, így nem riadunk vissza a kártevőktől, hiszen mindenre megvan a természetben is a megoldás, hol egy fokhagymalé, hol a csalánlé vagy éppen a különböző biorezonanciás készítmények. Az egymást segítő növények használata is nagyban hozzájárul, hogy terményeink épek, egészségesek. Állataink szabad tartásban biztosítják a kert számára a szervestrágya egy részét. Emellett természetesen semmi nem vész kárba – éves szinten hatalmas mennyiségű komposztot állítunk elő, ezzel is segítve a talajt. Mindig izgalommal várjuk az új fajták megérkezését, így minden évben találkozhatsz nálunk különleges fajtákkal, fajokkal. 2018 szenzációja a kertben a karela volt, melyből chipsz készült a keserű íz kedvelőinek 🙂

Zöldségkrémek, mártások
Zöldségeinket elsősorban szabadföldön termeljük. Gazdaságunk igen fajgazdag, így a 37 fajta paprikától a káposztákon át a padlizsánig, paradicsomig, kale-ig sokminden megterem. Természetes növényvédelmet alkalmazunk, így a fűszer- és aromakertünk is jelentős méretű. A zöldségkrémekben, szószokban, mártásokban nem használunk tartósítószereket, ízfokozókat, aromákat, illetve kizárólag az un. “tiszta sót” használjuk (vagyis adalékanyagmentes sót). 

Chili – kiegészítő termékünk
Az utóbbi időben nagy divat lett a chili és az abból készült termékek, így kiegészítő termékkörként mi is előállítunk chili szószokat, és salsa-szósz jellegű csípős mártásokat, “tunkólósokat”. Termelünk Habanero fajtákat, Moruga Scorpiot, madárchilit, és különböző egyéb csípős paprika fajtákat, mint a 7pot, Carolina Reaper, Cayanne.

Lekvárok
Lekvárjainkat azért szeretik, mert időt nem kímélve, lassú tűzön és hosszan főzzük. Ennek köszönhetően szilvalekvárunk az igazi “Szatmári szilvalekvár” a közel egy napos főzési idejével Vevőink nagy kedvence. Hozzáadott cukrot, tartósítószert nem tartalmaz.
2018 tavaszán a II. Nemzeti Lekvár- és Szörpversenyen Diólekvárunk EZÜST érmet nyert, melyre nagyon büszkék vagyunk. Nemzetközi Bor- és Lekvárversenyen is kimagaslóan szerepeltünk, két NAGY ARANYÉREM és több EZÜSTÉREM lett az eredményünk, melynek nagyon örültünk és még nagyobb lendületet adott nekünk. Jelenleg mind az általunk készített 10 lekvárkülönlegességünk érmet nyert a nemzetközi versenyeken.

Fűszerek és teák
A rengeteg aromanövényünk lehetővé teszi, hogy pár saját készítésű fűszerkeveréket és teakeveréket állítsunk elő. A megfelelő aszalás vagy szárítást követően gondosan válogatjuk össze az alapanyagokat. Teáink és fűszereink mentesek az adalékanyagoktól, hozzáadott sótól, cukortól, és aromáktól. Kizárólag a természetes íz érezhető rajtuk. Kertünk a megye leggazdagabb fűszer- és aromakertje a mienk, így nálunk megillatozhatod a legkülönfélébb mentákat, kakukkfüveket vagy akár ehető virágok arzenálját. Hát kell ennél több?

Hisszük, hogy a fenntartható fejlődés és tanulás az alapja a sikernek. A magas minőség alapkövetelmény számunkra, szeretjük az elégedett vevői mosolyokat, a rengeteg kedves szót és a sok visszajáró – lassan már barátot. Ahhoz, hogy mindig tökéletes terméket állítsunk elő magunk is képezzük magunkat. Tanulunk, tesztelünk ízeket, recepteket és csak és kizárólag a saját mércénk szerint tökéletes receptet “dobjuk piacra”. Igyekszünk “legendás szolgáltatást” nyújtani Vevőinknek, Partnereinknek.

​Együttműködéseink

Tagja vagyunk a Homokhátsági Gazdák Kamra-Túra Egyesületének és a Homokhátsági Védjegy alá tartozunk.
Szakmai szervezetekkel működünk együtt, tagja vagyunk a Bács-Kiskun megyei Agrárinnovációs Csoportnak.
Gloria Sublimis Borlovagrend tagság. A Nemzeti Agrárkamara Bács-Kiskun-megyei Fiatal Gazdálkodók Osztályának tagjai vagyunk, ahol szintén munkánkkal növeljük a vidékre költöző fiatalok kedvét, szakmailag segítjük őket az innovatív technológiák kitanulásában.
Vállalkozói együttműködéseink keretein belül idei a 2018-as évben létrejött a Gourmet&Delicious Magazin, mely termékeinket új, modern szellemiségben mutatja be.
Hamarosan megjelenő könyvünk, a Vidéken Újrakezdők – ahogyan mi látjuk 2018. karácsonyi szezonjában kerül boltokba.
Szakmai könyveink előkészületben:
Vidéken Újrakezdők 2. – Sikertörténetek
A Modern Kistermelő – magyar termék a nagyvilágban
Növényélettan gyermekeknek
…és még sok újdonság várható a 2018-2019-es évben!

A DesszertTészta.hu, a Gourmetanddelicious.hu és Gourmet & Delicious Manufaktúra oldal, a rajta található képek és a termékek szerzői jogvédelem alatt állnak. A termékek előállítása, a márkanév használat a Varga Szabolcs kistermelő és egyéni vállalkozó tulajdona.