Barion Pixel

Adatkezelési tájékoztató

Adatkezelési Tájékoztató

A www.gourmetanddelicious.hu  weboldalakon történő adatkezelésről

Érvényes: 2021.01.01-től visszavonásig

Adatkezelő:

NÉV: Gourmet&Delicious Manufaktúra

Székhely: 6224 Tabdi, Kossuth utca 20.

Postacím: 6224 Tabdi, Kossuth utca 20.

Ügyfélszolgálati telefonszám: (nem kötelező) +36.30.4935173

Ügyfélszolgálati e-mailcím: info (kukac) gourmetanddelicious.hu

Adatkezelő adatvédelmi tisztviselő kijelölésére nem kötelezett.

Az adatkezelés megnevezése és céljaAz adatkezelés jogalapjaA kezelt adatok köreAz adatkezelés időtartama
Kapcsolatfelvétellel összefüggő adatkezelés: Felhasználó beazonosítása, Kapcsolatfelvétel a FelhasználóvalÉrintett hozzájárulása GDPR 6. cikk (1) bek. a) pont.Felhasználó neve, Felhasználó e-mailcímeA kapcsolat időtartamát követő 24 óráig.
Megrendelésekkel kapcsolatos adatkezelés: A weboldalon történő termék, szolgáltatás értékesítés, a megrendelő beazonosításaSzerződéses kötelezettség teljesítése GDPR 6. cikk (1) bek. b) pont.A megrendelő vezeték és keresztneve, telefonszáma, e-mailcíme, Messenger-, Skype, azonosítójaA megrendelés elküldésével létrejött szerződés megkötésétől számított 5 év. v (a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény („Ptk.”) 6.22. § (1)), tekintettel arra, hogy a polgári jogi követelések 5 év alatt évülnek el.  
Fizetési tranzakció: A fizetési tranzakciókhoz szükséges adatkommunikáció lebonyolítása a szolgáltató és a fizetési szolgáltató rendszere között, a tranzakciók visszakereshetőségének biztosítása.Érintett hozzájárulása GDPR 6. cikk (1) bek. a) pont.  A számlatulajdonos neve, számlázási címe, telefonszáma, e-mail címe, a megvásárolt szolgáltatás ára, tranzakció összege és napja. A bankszámlaszámot az Érintett saját bankján keresztül adja meg. Az Adatkezelő nem kezel és nem tárol számlaadatot.A szerződés teljesítése érdekében maximálisan a számviteli bizonylat kiállítását követő 8 évig (Sztv. 166. § (6) bekezdésére figyelemmel az Sztv. 169. § (1) bekezdése      
A megrendelővel történő kapcsolattartás: Megrendeléssel kapcsolatos tájékoztatás és a jövőben elérhető termékekről, ajánlatokról szóló tájékoztatásJogos érdek GDPR 6. cikk (1) bek. f) pont.Megrendelő neve, telefonszáma, e-mailcíme, Messenger-, Skype, azonosítója.A Megrendelővel kötött szerződés fennállásáig vagy az általános marketing üzenetek, promóciós ajánlatok, kuponok, rendezvénymeghívók küldésének az érintett általi megtiltásáig, azaz a GDPR 21. cikk (2)-(3) szerinti tiltakozási jog gyakorlásáig. (Amelyik korábbi.)
Számlázási tevékenység: Számla szabályszerű kiállítása, számviteli bizonylatok megőrzéseJogi kötelezettség teljesítése GDPR 6. cikk (1) bek. c) pont.Számlázási név, cím, adószám, e-mailcím, a megvásárolt szolgáltatás ára, a vásárlás napjaa számviteli bizonylat kiállítását követő 8 évig (Sztv. 166. § (6) bekezdésére figyelemmel az Sztv. 169. § (1) bekezdése  
Regisztráció a weboldalon: Hozzáférés megrendelt online tartalomhozÉrintett hozzájárulása GDPR 6. cikk (1) bek. a) pont.Regisztráló neve, e-mailcíme, telefonszáma, számlázási címe, szállítási címeÉrintett törlési kérelméig
Hírlevél küldése: Tartalommarketing, promóciós ajánlatok kuponok, rendezvénymeghívók küldéseÉrintett hozzájárulása GDPR 6. cikk (1) bek. a) pont.Feliratkozó neve, e-mailcímeÉrintett törlési kérelméig
Nyereményjátékon történő részvétel Termék, weboldal népszerűsítése, nyertes előnyhöz juttatása, nyeremény kézbesítése,Érintett hozzájárulása GDPR 6. cikk (1) bek. a) pont. (Érintett a hozzájárulását bármikor, feltétel nélkül visszavonhatja.)Nyereményjátékszabályzatban rögzített adatok. (Jellemzően név, e-mailcím, Közösségi média nyilvános profil. Nyeremény kézbesítése estén postázási adatok)Nyereményjátékszabályzatban rögzített időpontig. (Jellemzően a nyereményjáték végéig, nyeremény kézbesítésének időpontjáig.)
Közösségépítés közösségi média felületekenÉrintett hozzájárulása GDPR 6. cikk (1) bek. a) pont. (Érintett a hozzájárulását bármikor, feltétel nélkül visszavonhatja.)Érintett nyilvános profiladataiÉrintett leiratkozásáig

I. CÍMZETTEK (TOVÁBBI ADATKEZELŐK ÉS ADATFELDOLGOZÓK)

Adatkezelő egyes feladatok ellátása érdekében külső Adatfeldolgozókat (Címzetteket) vesz igénybe.

1.) TÁRHELY SZOLGÁLTATÁS (A weboldal működésének biztosítása, a weboldal használata közben keletkezett adatok tárolása)

1Adatfeldolgozó: ATW Internet Kft., (székhely: H-1138 Budapest, Esztergomi út 66. fsz. 1.  Telefonszám: +36 1 60000 DL, e-mail cím: support@dataland.hu, webhely: www.atw.hu)

Adatfeldolgozó adatkezelési tájékoztatója az alábbiakban érhető el: https://atw.hu/adatvedelem

Adatfeldolgozó igénybe vételére a weboldal elérhetővé tételéhez, megfelelő működtetése érdekében van szükség.

Az adatfeldolgozó az adatok tárolását végzi. Az adattárolás helye az adatfeldolgozó szervere.

2.) FIZETÉS ÁTUTALÁSSAL (A megrendelt szolgáltatás vételárának kiegyenlítése)

  • Adatfeldolgozó: Takarékbank Zrt.  (1122 Budapest, Pethényi köz 10, E-mail: : adatvedelem@takarek.hu), ügyfélszolgálat: +36-1-311-3110)

Adatfeldolgozó adatkezelési tájékoztatója az alábbiakban érhető el: https://www.takarekbank.hu/takarekbank-adatkezeles

Adatfeldolgozó igénybevételére azért kerül sor, mert átutalás esetén a fizetendő összeget Adatkezelő Adatfeldolgozónál vezetett bankszámlaszámára utalva kell megfizetni.

Adatfeldolgozó az alábbi adatokat kapja meg: 1. bankszámla tulajdonos neve 2. bankszámlaszám 3. számlavezető bank adatai

3.) FIZETÉS PAYPAL Szolgáltatással (A megrendelt szolgáltatás vételárának kiegyenlítése)

Adatfeldolgozó: PayPal Inc, 2211 N 1st. St. San Jose CA 95131 USA (Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége: PayPal (Europe) S.à.r.l. et Cie, S.C.A., 22-24 Boulevard Royal L-2449, Luxemburg, e-mailcím: dpo@paypal.com)

Adatfeldolgozó adatkezelési tájékoztatója az alábbiakban érhető el:

https://www.paypal.com/hu/webapps/mpp/ua/privacy-full#14

Adatfeldolgozó igénybevételére azért kerül sor, hogy a megrendelt szolgáltatás árát paypallel is ki lehessen egyenlíteni.

Adatfeldolgozó az alábbi adatokat kapja meg: Az Érintett nevét és e-mailcímét.

4.) SZÁMLÁZÁSI SZOLGÁLTATÁS (Számla szabályszerű kiállítása)

Adatfeldolgozó: Billingo.hu  Elérhetőség: Ügyfélszolgálat: H-P 10-15 h, +36-1/500-9491hello@billingo.hu

Adatfeldolgozó adatkezelési tájékoztatója az alábbiakban érhető el:

https://www.billingo.hu/adatkezelesi-tajekoztato   Adatfeldolgozó igénybevételére a számla szabályszerű kiállításának és NAV felé történő továbbításának érdekében kerül sor.

Adatfeldolgozó az alábbi adatokat kapja meg: Számlázási név, lakcím/székhely, adószám, e-mailcím (amennyiben az a számlán szerepel)

5.) KÖNYVELÉSI SZOLGÁLTATÁS (Számla szabályszerű kiállításának ellenőrzése, számviteli bizonylatok megőrzése)

Adatfeldolgozó: Adóladló Kft. (postacím:. 1162 Budapest, Szent Imre u 153 http://www.adopadlo.hu)

Az adatfeldolgozó honlapja az alábbiakban érhető el: http://www.ado-padlo.hu/

Az Adatfeldolgozó igénybevételére a számla szabályszerű kiállításának ellenőrzése és a számviteli bizonylatok megőrzése miatt kerül sor.

Az Adatfeldolgozó az alábbi adatokat kapja meg: Számlázási név, lakcím/székhely, adószám, e-mailcím (amennyiben az a számlán szerepel).

6.) ÜZENETEK FOGADÁSA, KÜLDÉSE

1. Adatfeldolgozó: Messenger (Facebook)

Az adatkezelő adatkezelési tájékoztatója az alábbiakban érhető el: https://www.facebook.com/about/privacy/update

2. Adatfeldolgozó: Skype Communications S.a.r.l. – Microsoft Corporation, Palo Alto California, USA

Az adatkezelő adatkezelési tájékoztatója az alábbiakban érhető el: https://privacy.microsoft.com/hu-hu/privacystatement

3. Adatfeldolgozó: Zoom Video Communications Inc. 55 Almaden Blvd, Suite 600 San Jose, CA 95113

Az adatkezelő adatkezelési tájékoztatója az alábbiakban érhető el: https://zoom.us/privacy

4. Adatfeldolgozó: Google Meets (Google Inc.,) Mountain View, California, USA 2.

Az Adatfeldolgozó adatkezelési tájékoztatója az alábbiakban érhető el: https://policies.google.com/privacy

5. Adatfeldolgozó: Facetime – Apple Inc. Cupertino, California, USA

Az adatkezelő adatkezelési tájékoztatója az alábbiakban érhető el: https://www.apple.com/legal/privacy/hu/

Az Adatfeldolgozó igénybe vételére videóhívás, üzenetküldés érdekében kerül sor. Az üzenetküldés során adatközlő a nevén kívül egyéb, általa önkéntesen, eseti jelleggel megadott személyes adathoz is közölhet.

7.) E-MAILEK FOGADÁSA, KÜLDÉSE

Adatfeldolgozó: Google Inc., Mountain View, California, USA 2.

Az Adatfeldolgozó adatkezelési tájékoztatója az alábbiakban érhető el: https://policies.google.com/privacy

 Az Adatfeldolgozó a levelezéshez és abban szereplő adatokhoz való hozzáférés érdekében kerül igénybe vételre.

8.) HÍRLEVELEK KÜLDÉSE

Adatfeldolgozó: SalesAutopilot Kft. 1016 Budapest, Zsolt utca 6/C. IV. em. 4.

Az Adatfeldolgozó adatkezelési szabályzata itt érhető el: https://www.salesautopilot.hu/ugyfelkozpont/adatkezelesi-tajekoztato/

Az Adatfeldolgozó az alábbi adatokhoz fér hozzá: Feliratkozó neve, Feliratkozó e-mailcíme

9.) KÖZÖSSÉGI OLDALAKON (Facebook, Instagram, Linkedin) VALÓ MEGJELENÉS ÉS KOMMUNIKÁCIÓ

1.Adatfeldolgozó: Facebook Inc., Menlo Park, California, USA (Facebook, Instagram)

Az Adatfeldolgozó adatkezelési tájékoztatója az alábbiakban érhető el: https://www.facebook.com/about/privacy/update https://www.facebook.com/help/instagram/155833707900388/

2.Adatfeldolgozó: Linkedin Corporation, Sunnyvale, CA, USA

Az Adatfeldolgozó adatkezelési tájékoztatója az alábbiakban érhető el: https://privacy.linkedin.com/gdpr

Az Adatfeldolgozó igénybe vételére az adatközlő nyilvános profiljához, – így a nyilvánosan megadott nevéhez és egyéb adataihoz – nyilvánosan tett kommentjéhez, megosztásaihoz és egy egyéb reakcióihoz való hozzáférés, továbbá a közösségi oldalon keresztül történő üzenetküldés érdekében kerül sor. A közösségi oldalon keresztül történő üzenetküldés során adatközlő a nevén kívül egyéb, általa önkéntesen, eseti jelleggel megadott személyes adathoz is közölhet.

10.) GLS-HUNGARY – RAPID PACK Kft – futárszolgálat:

Adatfeldolgozó: Rapid Pack Kft. 6400 Kiskunhalas Baranyai Ferenc utca 4. fsz. 4.

Az Adatfeldolgozó adatkezelési szabályzata itt érhető el: https://gls-group.eu/HU/hu/adatkezelesi-tajekoztato

Az Adatfeldolgozó az alábbi adatokhoz fér hozzá: Név, cím, telefonszám, email cím

II. ADATTOVÁBBÍTÁS MEGVALÓSULÁSA HARMADIK ORSZÁGBA:

Az Adatfeldolgozók közül a Google Inc (E-mail szolgáltatás, Üzenetküldés), a Facebook Inc. (Közösségépítés, üzenetküldés), Skype Communications S.a.r.l. (Videóhívás, üzenetküldés), Zoom Video Communications Inc. (Videohívás), Facetime-Apple  Inc. (Videohívás, üzenetküldés) és a Linkedin Corporation (Közösségépítés, üzenetküldés) székhelye harmadik országban (USA) található.

III. AUTOMATIZÁLT DÖNTÉSHOZATAL ÉS PROFLIALKOTÁS az oldalon nem történik.

IV. ADATBIZTONSÁGI INTÉZKEDÉSEK:

Adatkezelő az adatkezelési műveleteket úgy tervezi meg és hajtja végre, hogy azok a GDPR és az adatkezelésre vonatkozó egyéb jogszabályok alkalmazása során biztosítsák az érintettek magánszférájának védelmét. Adatkezelő gondoskodik az adatok biztonságáról, továbbá megteszi azokat a technikai és szervezési intézkedéseket és kialakítja azokat az eljárási szabályokat, amelyek a GDPR, valamint az egyéb adat- és titokvédelmi szabályok érvényre juttatásához szükségesek. Az Adatkezelő az adatokat kockázattal arányos intézkedésekkel védi, különösen a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés, továbbá az alkalmazott technika megváltozásából fakadó hozzáférhetetlenné válás ellen. Ennek keretében az Adatkezelő az érintett személyes adatait jelszóval védett és/vagy titkosított adatbázisban tárolja. Az Adatkezelő az adatokat a kockázattal arányos védelem keretében tűzfalakkal, antivírus programokkal, titkosító mechanizmusokkal védi.

V. AZ ÉRINTETT ADATKEZELÉSSEL KAPCSOLATOS JOGAI:

Az Érintett adatvédelmi jogait és jogorvoslati lehetőségeit, és azok korlátozásait részletesen a GDPR tartalmazza (különösen a GDPR 15., 16., 17., 18., 19., 20., 21., 22., 77., 78., 79. és 82. cikkei). Érintett az adatairól bármikor tájékoztatást kérhet, bármikor kérelmezheti adatainak helyesbítését, törlését vagy kezelésük korlátozását, egyébiránt a jogos érdeken alapuló adatkezelés ellen tiltakozhat.

Az alábbiakban összefoglaljuk a legfontosabb rendelkezéseket.

Az Adatkezelő különösen az alábbiakra hívja fel az Érintett figyelmét:

Érintett jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak az Adatkezelő jogos érdekéből eredő kezelése ellen. Ebben az esetben az Adatkezelő a személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha Adatkezelő bizonyítja, hogy az adatkezelést olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az Érintett érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak. Ha a személyes adatok kezelése közvetlen üzletszerzés érdekében történik, Érintett jogosult arra, hogy bármikor tiltakozzon az Érintettre vonatkozó személyes adatok e célból történő kezelése ellen. Ha Érintett tiltakozik a személyes adatok közvetlen üzletszerzés érdekében történő kezelése ellen, akkor a személyes adatok a továbbiakban e célból nem kezelhetők.

1.) TÁJÉKOZTATÁSHOZ VALÓ JOG:

Amennyiben az Adatkezelő az Érintettre vonatkozó személyes adatot kezel, az Adatkezelő köteles Érintettnek tájékoztatást nyújtani – az Érintett erre irányuló kérelme nélkül is – az adatkezelés legfontosabb jellemzőiről, így az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az Adatkezelő és képviselője személyéről és elérhetőségéről, az adatvédelmi tisztviselő elérhetőségéről, a személyes adatok címzettjeiről, jogos érdeken alapuló adatkezelés esetén aaz Adatkezelő és/vagy harmadik fél jogos érdekéről, illetve az Érintett adatkezeléssel kapcsolatos jogairól és jogorvoslati lehetőségeiről (ideértve a felügyeleti hatósághoz történő panasz benyújtásának jogát), továbbá, amennyiben nem Érintett az adatok forrása, úgy a személyes adatok forrásáról és az érintett személyes adatok kategóriáiról, amennyiben Érintett még nem rendelkezik ezekkel az információkkal. Az Adatkezelő ezt a tájékoztatást a jelen tájékoztatónak az Érintett rendelkezésre bocsátásával adja meg.

2.) HOZZÁFÉRÉSI JOG:

Érintett jogosult arra, hogy az Adatkezelőtől visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha ilyen adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy a személyes adatokhoz és az adatkezeléssel kapcsolatos egyes információkhoz hozzáférést kapjon, ideértve az adatkezelés céljait, az érintett személyes adatok kategóriáit, a személyes adatok címzettjeit, az adatkezelés (tervezett) időtartamát, az érintett jogait és jogorvoslati lehetőségeit (ideértve a felügyeleti hatósághoz történő panasz benyújtásának jogát), továbbá az adatok nem Érintettől való gyűjtése esetén ezek forrására vonatkozó információkat. Az Érintett kérése esetén az Adatkezelő az adatkezelés tárgyát képező személyes adatok másolatát az Érintett rendelkezésére bocsátja. Az Érintett által kért további másolatokért az Adatkezelő az adminisztratív költségeken alapuló, ésszerű mértékű díjat számíthat fel. Ha Érintett elektronikus úton nyújtotta be a kérelmet, az információkat széles körben használt elektronikus formátumban kell rendelkezésre bocsátani, kivéve, ha Érintett másként kéri. A másolat igénylésére vonatkozó jog nem érintheti hátrányosan mások jogait és szabadságát.

3.) HELYESBÍTÉSHEZ VALÓ JOG:

Érintettjogosult arra, hogy kérésére az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül helyesbítse az Érintettre vonatkozó pontatlan személyes adatokat. Figyelembe véve az adatkezelés célját, Érintett jogosult arra, hogy kérje a hiányos személyes adatok – egyebek mellett kiegészítő nyilatkozat útján történő – kiegészítését.

4.) TÖRLÉSHEZ VALÓ JOG:

Érintett jogosult arra, hogy kérésére az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül törölje az Érintettre vonatkozó személyes adatokat, az Adatkezelő pedig köteles arra, hogy az Érintettre vonatkozó személyes adatokat indokolatlan késedelem nélkül törölje, amennyiben bizonyos feltételek fennállnak. Többek között az Adatkezelő köteles törölni az Érintett kérésére személyes adatait, amennyiben a személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtötték vagy más módon kezelték; amennyiben Érintett az adatkezelés alapját képező hozzájárulását visszavonja és az adatkezelésnek nincs más jogalapja; vagy a személyes adatokat jogellenesen kezelték; avagy Érintett tiltakozik az adatkezelés ellen és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre; a személyes adatokat az Adatkezelő alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell.

A fentiek nem alkalmazandók, amennyiben az adatkezelés szükséges: a) a véleménynyilvánítás szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása céljából; b) a személyes adatok kezelését előíró, az Adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jog szerinti kötelezettség teljesítése céljából; c) a közérdekű archiválás céljából, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból, amennyiben a törléshez való jog valószínűsíthetően lehetetlenné tenné vagy komolyan veszélyeztetné ezt az adatkezelést; d) jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez.

5.) AZ ADATKEZELÉS KORLÁTOZÁSÁHOZ VALÓ JOG:

Érintett jogosult arra, hogy kérésére az Adatkezelő korlátozza az adatkezelést, ha az alábbiak valamelyike teljesül:

a) Érintett vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy az Adatkezelő ellenőrizze a személyes adatok pontosságát;

b) az adatkezelés jogellenes, és Érintett ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását;

c) az Adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de Érintett igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez; vagy

d) Érintett tiltakozott az adatkezelés ellen; ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy az Adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az Érintett jogos indokaival szemben. Ha az adatkezelés a fentiek alapján korlátozás alá esik, az ilyen személyes adatokat a tárolás kivételével csak az Érintett hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből lehet kezelni. Az adatkezelés Érintett által kért korlátozásának feloldása esetén az Adatkezelő Érintettet előzetesen tájékoztatja.

6.) TILTAKOZÁSHOZ VALÓ JOG:

Érintett jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak az Adatkezelő jogos érdekéből eredő kezelése ellen. Ebben az esetben az Adatkezelő a személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha az Adatkezelő bizonyítja, hogy az adatkezelést olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az Érintett érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak. Ha a személyes adatok kezelése közvetlen üzletszerzés érdekében történik, Érintett jogosult arra, hogy bármikor tiltakozzon az Érintettre vonatkozó személyes adatok e célból történő kezelése ellen. Ha Érintett tiltakozik a személyes adatok közvetlen üzletszerzés érdekében történő kezelése ellen, akkor a személyes adatok a továbbiakban e célból nem kezelhetők.

VI. PANASZTÉTELI JOG:

Érintett jogainak megsértése esetén panaszt nyújthat be az illetékes adatvédelmi felügyeleti hatóságnál (Magyarországon a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál; „NAIH”), és élhet bírósági jogorvoslati jogával. A NAIH elérhetőségei (Cím: 1125 Budapest Szilágyi Erzsébet fasor 22/C., Tel: +36 1 391 1400, Fax: +36-1-391-1410, Email: ugyfelszolgalat@naih.hu, Weboldal: http://naih.hu/)

VII. COOKIE-K (SÜTIK) KEZELÉSE:

 Adatkezelő egyebekben tájékoztatja az érintetteket, hogy a honlapon cookie-kat, más néven sütiket használ. A sütik olyan file-ok, amelyek információt tárolnak az érintett webes böngészőjében. A süti a webszerver és a felhasználó böngészője közötti információcsere eszköze. A sütik által küldött információk segítségével az internetböngészők könnyebben felismerhetők, így a felhasználók releváns és személyre szabott tartalmat kapnak. A sütik kényelmesebbé teszik a böngészést. A sütik segítségével a weboldalak üzemeltetői anonim statisztikákat is készíthetnek az oldallátogatók szokásairól. A legtöbb süti nem tartalmaz személyes információkat, segítségével nem azonosíthatók a felhasználók. A tárolt adatok a kényelmesebb böngészésért szükségesek.

A honlapok az alábbi fajtájú sütiket használhatják:

Ideiglenes sütik, melyek addig maradnak az érintett eszközén, amíg el nem hagyja weboldalt.

Állandó sütik, melyek az érintett webes keresőjének beállításától függően hosszabb ideig, vagy egészen addig az eszközén maradnak, amíg azokat Érintett nem törli.

Harmadik féltől származó sütik, melyeket harmadik fél helyez el az érintettnél. (pl. Google Analitycs). Ezek abban az esetben kerülnek a böngészőjében elhelyezésre, ha a meglátogatott weboldal használja a harmadik fél által nyújtott szolgáltatásokat.

A sütik az alábbiak szerint is csoportosíthatók:

a) Elengedhetetlen munkamenet sütik: Használatuk elengedhetetlen a weboldalon történő navigáláshoz, a weboldal funkcióinak működéséhez. Ezek elfogadása nélkül a honlap, illetve annak egyes részei nem, vagy hibásan jelenhetnek meg.

b.) Analitikai vagy teljesítményfigyelő sütik: Ezek segítenek abban, hogy Adatkezelő megkülönböztethesse a weboldal látogatóit, és adatokat gyűjtsön arról, hogy a látogatók hogyan viselkednek a honlapon. Nem gyűjtenek érintettet azonosítani képes információkat, hiszen az adatokat összesítve és névtelenül tárolják.

c.) Funkcionális sütik: E sütik feladata a felhasználói élmény javítása. Észlelik, és tárolják például, hogy milyen eszközzel nyitotta meg érintett a honlapot, vagy az általa korábban megadott, és tárolni kért adatait. Ezek a sütik nem követik nyomon az érintett más weboldalakon folytatott tevékenységét. Az általuk gyűjtött információkban lehetnek azonban személyes azonosító adatok, amelyeket érintett megosztott.

d.) Célzott vagy reklám sütik: Ezek segítségével a honlap az érintett érdeklődési körének leginkább megfelelő információt tud nyújtani. Ehhez az érintett kifejezett belegyezése szükséges, hiszen ezek a sütik részletes információkat gyűjtenek böngészési szokásairól. Jelen honlap az IP címet, a látogatás időpontját, a látogatott oldalt, a látogató országát, a böngésző verziószámát és az operációs rendszer típusát rögzíti analitikai és biztonsági okokból kifolyólag. Erre a jogos érdekek érvényesítése, megfelelő színvonalú szolgáltatásnyújtás érdekében, illetve analitikai okokból van szükség.

Adatkezelő a sütiket az Eker tv., az Info tv. és a GDPR előírásainak megfelelően használja.

Azon honlapoknak, – így az Adatkezelő által üzemeltetett weblapnak – melyek az Európai Unión belül működnek, a sütik használatához, és ezeknek a felhasználó számítógépén vagy egyéb eszközén történő tárolásához a felhasználók hozzájárulását kell kérniük. A sütiket a használt böngészőprogramokban lehet törölni vagy letiltani. A böngészők alapértelmezett módon engedélyezik a sütik elhelyezését. Ezt a böngésző beállításainál lehet letiltani, valamint a meglévőket törölni. Mindemellett beállítható az is, hogy a böngésző értesítést küldjön a felhasználónak, amikor sütit küld az eszközre.

Fontos hangsúlyozni azonban, hogy e fájlok letiltása vagy korlátozása ronthatja a böngészési élményt, valamint hiba jelentkezhet a weboldal funkcionalitásában is. A beállítási lehetőségek általában a böngésző „Opciók” vagy „Beállítások” menüpontjában találhatók. Mindegyik webes kereső különböző, így a megfelelő beállítások érdekében Adatkezelő kéri, hogy érintett használja keresője “Segítség” vagy „Súgó” menüjét, illetve kattintson az alábbi, esetében releváns linkre:

Internet Explorer: https://support.microsoft.com/hu-hu/help/17442/windows-internetexplorer-delete-manage-cookies

Firefox: https://support.mozilla.org/en-US/products/firefox/protect-yourprivacy/cookies

Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=en

Safari: https://support.apple.com/kb/PH5042?locale=en_US

Mozilla: https://support.mozilla.org/hu/kb/weboldalak-altal-elhelyezett-sutik-torleseszamito

A honlap a Google Analytics alkalmazást használja, amely a Google Inc. webelemző szolgáltatása. A Google Analytics úgynevezett cookie-kat, szövegfájlokat használ, amelyeket a számítógépére mentenek, így elősegítik Felhasználó által látogatott weblap használatának elemzését. Az anonim Google Analitika sütik kikapcsolásához egy úgynevezett „Google Analytics plug-in”-t (kiegészítőt) telepíthet a böngészőjébe, mely megakadályozza, hogy a honlap az Érintettre vonatkozó információkat küldjön a Google Analitikának.

Ezzel kapcsolatban további információkat az alábbi linkeken talál: https://support.google.com/analytics/answer/6004245

https://policies.google.com/technologies?hl=hu

Utánvétes fizetések az Utánvét Ellenőrön keresztül

Jelen szerződés értelmezésekor szerződésszegésnek minősül az az eset, amikor a Vásárló nem veszi át az általa megrendelt Terméket, valamint elállási szándékát sem jelzi a Vállalkozás felé.

A Vállalkozás és a Fogyasztó (Vásárló) között ugyanis a Honlapon leadott megrendelést követően elektronikus úton kötött adásvételi szerződés jön létre. Ezen szerződés alapján a Fogyasztó (Vásárló) a vételár kifizetésére, a dolog átvételére köteles, valamint köteles együttműködni a Vállalkozással és tájékoztatni őt minden olyan lényeges körülményről, ami a szerződés teljesítésével kapcsolatos (Ptk. 6:215. § és Ptk. 6:62. (1) §).

Amennyiben a Vásárló nem veszi át a megrendelt Terméket, úgy a Vállalkozás választása szerint

  1. azonnali hatállyal felmondja a szerződést, vagy
  2. akár harmadszor vagy negyedszer is megkísérli a Termék kiszállítását, abban az esetben, ha a második kiszállítási kísérlet sem vezetett eredményre és/vagy a Vásárló nem működött együtt.

A Vállalkozás fenntartja a jogot, hogy a fentiekben körülírt sikertelen ki-, és visszaszállítási költséget kötbérként érvényesítse a Vásárlóval szemben.

Amennyiben Ön korábban már a megrendelt Terméket – legalább kettő alkalommal – nem vette át (az elállási jog gyakorlását kivéve), vagy a Termék nem kereste jelzéssel érkezett vissza a Vállalkozáshoz, a Vállalkozás a vételár és a kiszállítási költségek előre történő megfizetéséhez kötheti a megrendelés teljesítését. A Vállalkozásnak jogában áll visszatartani a Termék(ek) átadását, amíg meg nem győződik arról, hogy Ön a Termék árát sikeresen megfizette az elektronikus fizetési megoldás igénybevételével (beleértve azt az esetet, amikor az átutalással fizetett termék esetén a Vásárló tagállama szerinti pénznemben utalja át a vételárat és az átváltás, valamint a banki költségek miatt a Vállalkozáshoz nem érkezik meg a vételár és a szállítási díj alapján meghatározott összeg). A Vállalkozás a vételár kiegészítésére hívja fel a Vásárlót, ha a Termék árának megfizetésére nem teljes mértékben került sor.

1. számú melléklet

Általános tájékoztatás közös adatkezelésről

A jelen tájékoztató célja, hogy tájékoztatást nyújtson Önnek az Utánvét Ellenőr használata során történő személyes adatok kezelését illetően.

A Közös adatkezelők közösen készítették el az érintettek tájékoztatására szolgáló tájékoztatóik vonatkozó rendelkezéseit, a közöttük létrejött megállapodásban határozták meg a GDPR szerinti kötelezettségek teljesítéséért fennálló felelősségük megoszlását.

Érintetti jogok biztosítása

A közös adatkezelők a Közös Adatkezelői Szerződésben az érintettek felé – például az adatvédelemhez kapcsolódó kérelmek intézése, panaszok kezelése – a webshop tulajdonosát jelölték ki kapcsolattartóként (a továbbiakban: „adatkezelői kapcsolattartó”, “Webáruház”).

Az érintettek egyebekben a közös adatkezeléssel érintett tevékenységek kapcsán, bármelyik Adatkezelőhöz fordulhatnak. Abban az esetben, ha az érintett megkeresése kifejezetten az egyik Adatkezelő adatkezelésére vonatkozik, úgy a konkrét esettel kapcsolatban az adott Adatkezelő jár el az érintett irányában.

Egyéb:
Az oldalon megjelent tartalom és az oldal magántulajdon. A szerzői jogvédelmi szabályok vonatkoznak az oldalon megjelent tartalmakra.
Másik féltől átvett tartalmak a megjelenés előtt a kérdéses féllel (tartalmi tulajdonossal) való egyeztetés után jelenik meg.
Az oldalon használt képek magántulajdonban vannak
Minden egyéb jogi esemény, a GDPR szabályozásán kívül a magyar ptk. aktuális jogszabályi rendelkezései alapján történik.
Kérésére a teljes adatkezelési szabályzatot pdf formátumban megkérheti az alábbi elérhetőségeinken: info@gourmetanddelicious.hu vagy ide kattintva letölthető.

2023. január 1.

  • Nyitvatartás
    • Hétfő : -
    • Kedd : -
    • Szerda (ma) : -
    • Csütörtök : -
    • Péntek : -
    • Szombat : -
    • Vasárnap : -
    Ezen a csomagponton nem érhető el az utánvétes fizetés!
    Átvétel itt
  • Sajnos a keresett kifejezésre nincs találat. Próbálj meg egy másik helyre keresni, vagy a térképen válassz ki egy hozzád közeli átvételi pontot

  • What Our Clients Say
    321 vélemény