Leírás
A Kakukkfű szirupot gyermekkorunkban ismertük meg, amikor köptető helyett kaptuk, mert rendkívül jól csökkentette a köhögést és oldotta is a hurutot. De mit tud a mi kakukkfűből készült szirupunk?
A hagyományos recept szerint a friss kakukkfű leveleket áztatjuk egy éjszakán át, majd lassú tűzön felfőzzük és utána leszűrjük. A leszűrés után kerül bele a cukor, melytől egy szirupos állaga lesz.
A kakukkfüvet gondosan válogatjuk, vegyszermentesen termesztjük gazdaságunkban hozzá, mely legnagyobb értéke is egyben. Erdélyi gyógynövénykutatók is csodájára járnak fűszer- és aromakertünknek.
Kakukkfű szirupunk különlegessége, hogy többfajta kakukkfűvel készül, mely fajtákat szószainkban is használni szoktunk. A különleges alapillatú kakukkfüveknek köszönhetően, mint a ‘Bertran Anderson‘ vagy épp a Bergamott kakukkfű egy kellemes kakukkfüves szirup lesz a végeredmény.
Mihez ajánljuk?
Elsősosorban koktélokhoz ajánljuk, jól illeszkedik gin-nel és vodkával.
Emellett teába is gyakran alkalmazzuk a téli időszakban, mert ízével és édességével jól használható teák édesítésére is.
Összetevők: kakukkfű, cukor, víz
Magyarország |
96 |
207 |
100 ml |
db |
Származási ország |
Nettó tömeg (g) |
Bruttó tömeg (g) |
Kiszerelés |
Kiszerelési egység (kg / l / db) |
188,1 |
45,1 |
0 |
0 |
9 |
4 |
2 |
0 |
3 |
Energia (kJ)/ 100 g |
Energia (kcal)/ 100 g |
Zsír tartalom/ 100 g |
Telített zsírsav/100 g |
Szénhidrát tartalom/100 g |
Cukor tartalom/100 g |
Fehérje tartalom/100 g |
Só tartalom/100 g |
Rost tartalom/100 g |
Katalin Molnár (megerősített tulajdonos) –
Ágnes Sebestény (megerősített tulajdonos) –