Hetek óta szedjük a fűszerpaprikát, melyre a szárítóban csak elismerően annyit mondtak már a beküldéskor, hogy „Ilyen szép színt régen láttak már!” És ez még csak a nyers fűszerpaprika volt!
Évek óta van fűszerpaprikánk, de eddig csak saját felhasználásra volt elegendő. Most, hogy több fóliaházzal is bővültünk az idéntől, így több hajót beállítottunk fűszerpaprikához, hiszen akkora a kereslet rá!
Hogy könnyebb legyen nyilvántartani, ki szeretne fűszerpaprikát, ezen a linken tudtok regisztrálni az előrendeléshez, kérjük itt adjátok le az igényeket!
Ha rendelnél nagyobb tételben, akkor kérjük írj róla E-mailt: info (kukaccc) gourmetanddelicious.hu
A fűszerpaprika minőségéről
A fűszerpaprika minőségét és színezését, színanyagmennyiségét ASTA-értékkel jelölik.
Az ASTA nemzetközi szabvány szerint meghatározott összes színtartalmat jelent. Magyarán, a paprika esetében minél több a piros szín, annál magasabb az ASTA értéke:
több mint 120: különleges minőségű
120-100 között: csemege minőségű
100-80 között: édes-nemes minőségű
80-60 között: rózsa
Alapvetően ezek hasonló mérőszámai egy fűszerpaprika őrleménynek, mint amit már ismertek a kapszaicin mennyiségről a chilipaprikáknál, csak itt ez nem az erősségre utal, hanem a színanyagok mennyiségére.
Minél több a színanyag a fűszerpaprikában – természetes színanyagként – , annál kevesebbtől is szép színe lesz az ételeknek!
Borítókép: Makai Marianna Lifestyle Photography