Barion Pixel
hogyan válassz szószt
Receptek

Hogyan válassz szószt, hogy biztosan telitalálat legyen?

Mi is álltunk már úgy egy boltban, hogy halvány lilánk nem volt róla, hogy mit válasszunk. Ezzel nem vagy sajnos egyedül, de ez nem a Te hibád! Ahogyan a mienk sem volt, amikor próbáltunk rájönni, hogy ezt vagy azt a szószt vagy felvágottat vagy mást vegyünk a hatalmas kínálatból. Íme egy használati útmutató: hogyan válassz szószt!

Kezdjük Makótól Jeruzsálemig a választás eshetőségét, mert ha megérted magadat, akkor sokkal eredményesebben tudsz ellavírozni arengeteg szószunk között is. Sokszor nem is az a kérdés, hogy hogyan válassz szószt, hanem hogy milyen ételeket eszel valójában?

Vedd ezt és boldog leszel

Olyan porszívóügynökösen hangzik, nem igaz? Nincs olyan, hogy mindenki számára favorit és tökéletes szósz. Miért? Mert mindenkinek más az étrendje, az ízlése és a szokása, már ami a főzést illeti.

A szószok esetében is az az első és legfontosabb dolog, hogy olyan szószt válassz, amiben hosszútávon – a palack kiürüléséig – örömödet leled és sokféle ételhez fel tudod majd használni.

Kínai kajás vagy vagy szendvicses-hamburgeres?

Ahány ember, annyi féle étrend. Ha Te például szereted az egzotikus ízeket, akkor olyan szószokat érdemes választanod, melyek különleges fűszerezésűek vagy sokféle keleti és/vagy egzotikus ételhez alkalmazhatók. Ilyen a Hétfejű Sárkány chutney is, mert rizst és tésztát is főzhetsz vele, melytől kellemesen curry-s lesz, de ha húst pácolsz vele, az is tökéletes lesz.

Aki szeret pácolni, ott meg olyan szószokat érdemes választani, melyek jól harmonizálnak például a tűzön grillezett ételekhez, akár zöldség, akár hús az.

Például pácoláshoz a mi kedvenceink:

Chilizni bármikor lehet. Fordítva nem!

Hivogató lehet egy csípős BBQ hot vagy egy Végzet Asszonya chiliszósz. De ha nem szereted a csípőset, akkor nem ez a két termék lesz a kedvenc barátod például. Válassz csemege szószainkból, ha nem vagy csípőskedvelő, mert pár csepp csilivel minden szósz csípőssé tehető, de egy csípős már örökre csípős marad.

Ha szereted az ízeket és a csípős ételeket is:

Egy csepp se menjen kárba!

Gondold végig, hogy milyen étrenden vagy és mely ételeket eszed a mindennapokban. Ha ez megvan, akkor már könnyebben tudsz válogatni a sokféle kiváló szósz közül, hiszen jóval beljebb vagy, mintha impulzusvásárlóként hirtelen döntenél és a végén a hűtőajtón szomorkodna valamelyik szószunk.

Nekünk is fontos, hogy ebből az értékes szószkínálatból egy csepp se menjen kárba és örömöd leld a főzésben.

Borítókép: Pexels

 • Nyitvatartás
  • Hétfő : -
  • Kedd (ma) : -
  • Szerda : -
  • Csütörtök : -
  • Péntek : -
  • Szombat : -
  • Vasárnap : -
  Ezen a csomagponton nem érhető el az utánvétes fizetés!
  Átvétel itt
 • Sajnos a keresett kifejezésre nincs találat. Próbálj meg egy másik helyre keresni, vagy a térképen válassz ki egy hozzád közeli átvételi pontot

 • What Our Clients Say
  321 vélemény