Barion Pixel
tepertőkrémes pogácsa szénhidrátmentesen
Receptek

Tepertőkrémes pogácsa szénhidrátmentesen

Igazi ketogén vendégváró, mert gyakorlatilag lisztmentes, rengeteg tepertő kell hozzá és egy kevés sajt és tojás. Ha nagyban készíted el, akkor akár zsemlének is jó!

Amikor elkezdtünk odafigyelni az étkezésünkre és valahogy a ketogén és paleoketogén között rekedtünk meg, akkor egy idő után hiányoztak a sütemények. Így nem is volt kérdés, hogy kitaláljuk, hogyan lehet sós pogácsát készíteni liszt nélkül nagyjából szalonnából.

Mi kell a szalonnából készült tepertős pogácsához?

Az egész recept úgy keletkezett, hogy egy közepes minőségű tepertőkrémet tudtam venni valahol, ami tepertőkrémként nem ízlett. Hát ez van, nem lehet minden tökéletes ugyebár.

Hetek óta ott nyűglődött a hűtőszekrényben még azzal a mangalica tepertőmorzsával, amit sajátként készítettünk. Így az alap meg is volt.

Összetevők

  • 200 g tepertő vagy 200 g tepertőkrém

  • 2 egész tojás

  • 150 g mandulaliszt

  • 1 ek. mustár

  • só, bors ízlés szerint

elkészítés

  • A tepertőt daráljuk egészen krémesre, amennyire csak lehet.
  • Adjuk hozzá a feltört tojásokat.
  • Blansírozott mandulából készítsünk mandulalisztet (daráljuk lisztszerűvé kávédarálón).
  • Adjuk hozzá a mustárt és a fűszereket és tésztaszerűre keverjük át. Egy kicsit ragacsos tészta lesz belőle, nem kell megijedni, ez teljesen normális.
  • Evőkanállal kanalazzunk nagyjából egyforma gombócokat belőle és formázzuk pogácsának őket.
  • Sütőpapírral bélelt tepsire tegyük rá a gombócokat és ha van kedvünk, szórjunk a tetejükre reszelt sajtot. Ez elhagyható, ha valaki tejmentesre akarja készíteni.
  • 180 C fokos előmelegített sütőben süssük aranybarnává.

Ízesítésnek a mustár helyett használhatsz Habaneros Mustárt is, amitől még finomabb lesz! Emellett ajánljuk csípősben is, vagy a Green hot szószunkkal vagy a Shishito chilipehellyel.