![leveles tésztás receptek](https://gourmetanddelicious.hu/wp-content/uploads/2021/03/leveles-tesztas-receptek-1140x1425.jpg)
Leveles tészta: édes és sós csemegékhez
A leveles tészta régóta nagy kedvencünk a sütemények témában, mert gyorsan lehet vele dolgozni, hatékonyan és mindenféle ízt ki lehet alakítani belőle, amit csak megálmodunk. Legyen édes vagy sós: pár perces receptek következnek.
A leveles tésztával akkor jó dolgozni, ha szobahőmérsékletű és kézzel is könnyen formálható. A hideg, netán fagyos leveles tésztával nem érdemes dolgozni, mert esélytelen lesz szépen nyújtani.
A másik trükkje, hogy nyújtani sütőpapíron lehet igazán és nem lisztezett felületen. A sordófát lisztezhetjük, de a felületet én nem szoktam. Ha jó minőségű a sütőpapír, akkor rá sem ragad.
Nézzük is sorra, milyen recepteket lehet gyorsan elkészíteni leveles tésztával!
![shimeji gomba](https://gourmetanddelicious.hu/wp-content/uploads/2021/04/shimeji-gomba-75x75.jpg)
![tepertőkrémes pogácsa szénhidrátmentesen](https://gourmetanddelicious.hu/wp-content/uploads/2020/12/tepertokremes-pogacsa-75x75.jpg)