Barion Pixel
krumplipüré - a legjobb krumplipüré - hogyan készült - gourmetanddelicious
Receptek

5 tipp: a világbajnok krumplipüré

A világbajnok krumplipüré élménye mindenkinek jár. Mostani receptünkben felfedjük a titkot, mi kell hozzá! Valójában egyszerű a recept, mint a faék, mégis van pár buktatója.

Tehát a világbajnok krumplipüré tényleg egyszerű. Nincsenek olyan dolgok benne, ami ne lenne bármilyen háztartásban, ráadásul nem is hosszabb idő elkészíteni, mint egy átlagos verziót. A különbség csak annyi lesz, hogy rendkívül finom, omlós, krémesen lágy és egyszerűen tökéletes lesz, ha betartod ezt a pár apró trükköt.

1. tipp: nem mindegy a krumpli fajtája

Mivel a piacokon sokféle krumplit lehet kapni, ezért már a burgonyavásárláskor érdemes végiggondolni, hogy mit fogunk belőle készíteni.

Krumplipüré készítéséhez a legjobb a főzni való krumpli, mert a sütnivaló sokkal keményebb marad és nem lesz olyan lágy, krémes a végeredmény.

Az úgynevezett C-típusú krumplik azok, melyek jól szétfőnek, kiválóak pürének, az omlósabb héjában főtt krumplinak vagy például ha olyan fajtát fogunk ki, akkor sütni is. Ezeknek az állaga is más, alacsonyabb a keményítőtartalmuk is.

2. tipp: a szerecsendió

Akár főzéskor, akár már az összetörésnél tegyünk bele egy csipet szerecsendiót őrölve. Ez kiemeli az ízeket és a krumpli a só mellett ezzel a csipet szerecsendióval megbolondítva egy nagyon kellemes plusz ízt kap.

3. tipp: elegendő só

Tudjuk, hogy manapság a só igen üldözött dolog, de a jó krumplipüréhez kellően sós krumplira van szükség. Ezt már főzéskor tegyük bele, mert utána nem lehet igazán jól utánsózni.

4. tipp: a vaj időben hozzáadása

A vajra allergiások most találjanak ki egy alternatív megoldást, mert bizony a jó krumplipüré vajjal készül. Lehet helyettesíteni disznózsírral is amúgy, de messze nem lesz olyan finom, mint valódi vajjal. A vaj minősége is befolyásoló tényező egyébként, mert “vajszerű” valamikkel, margarinnal és hasonló dolgokkal más és más lesz a végeredmény.

5. tipp: a fokhagymás tej

Egy kevés tejben áztass ki fokhagymát és kevéske kakukkfüvet és öntsd hozzá majd a még forró krumplipüréhez és alaposan keverd össze. Ez a kicsi plusz fűszer még inkább dobni fog az amúgy megszokott krumplipüré ízvilágon.

De természetesen szószainkkal is ízesítheted kedved szerint, ha még további fűszerben gondolkodsz. Jó választás lehet egy kevéske Drakula Csókja chutney is, vagy a Liquid onion fűszeres hagymaszósz is.

MÉG TÖBB HASZNOS RECEPT ÉRDEKEL? CSATLAKOZZ FACEBOOK OLDALUNKHOZ IS!

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

CAPTCHA ImageChange Image