Barion Pixel
szusit ettünk újév napján
Receptek

Újévi ételek: Szusit ettünk sertés helyett?

Újévi ételek listája szerint állítólag sertést kell enni, mert az kitúrja a szerencsét. Persze a hal sem jó, mert az elúszik a szerencsével és lencsét kellett volna ennünk sertéssel. De valójában ezen múlik az Új Esztendő szerencséje? Hiedelmek az újév kapcsán, melyeket mindig megfogad minden babonás, mégsem lesz szerencsésebb, sem gazdagabb. Újévi ételek, amit idén nem ettünk.

Minden egy új tányérral kezdődött…

Beszaladtunk a helyi T*scoba egy valamiért és egy rakat csetresszel jöttünk ki. Teljesen tipikus. Köztük volt ez a szép fekete tál is, melynek van mélytányérja is természetesen. Bár megfogadtam, hogy idén már több fotózáshoz való csetreszt nem fogok venni, azért ez mégis bemászott a kosaramba.

De akkor már kell valami kontrasztos, amit rajta be lehet fotózni, gondoltuk és így jött haza a szusi is. De a bejegyzés témája nem ez, hanem az a sok ételekkel kapcsolatos babona, amitől életünk csodás megváltását várjuk évről-évre és bármilyen hihetetlen, valahogy nem szokott ez megtörténni.

Lencsét kell enni lencsével

A gazdaság hozója az újévi ételek listájában a sok-sok lencse, így van aki lencselevest főz, van aki lencsefőzeléket, de gyakori a lencsesaláta is ilyenkor. Az a hiedelem, hogy a gazdagságot hozza, ha ilyenkor lencsét eszünk.

Mivel eddig csak Várkonyi Andreának jött be, hogy a lencseevés újévkor gazdagságot hoz (bocs, ezt nem lehetett kihagyni….Természetesen a tiszta szerelem és határtalan őszinte boldogság mindig elismerendő. Peace.), így mi idén kihagytuk ezt a hiedelmet és nem is volt időnk se és kedvünk se lencsével bajlódni. De ha te kedvet kaptál, akkor kattints a receptötletre és szólj, ha bevált, jövőre újra nekifutunk.

Baromfit ne együnk

Az újévi ételek listájából a baromfi is mindig hiányzik, mert az állítólag kikapirgálja a szerencsét. Namármost ez is hasonló lehet a lencséhez és a következő halas témához, hogy a világon nincs annyi szerencse, mint amennyi baromfi és kinek hogy értelmezendő az, hogy “kikaparja a szerencsét”? Elvégre ha eddig nem voltunk szerencsések, akkor jó lenne, ha valami végre kikaparná a talaj mély bugyraiból, nem de?

Szóval mi a szusi mellett idén a saját kapirgálós csirkéinkből tepsis tyúkot sütöttünk, mellé előételnek szusi került.

Halat ne, mégis halat ettünk és hala(d)tunk is előre

Szeretünk szemlátomást kockáztatni, mert idén a halat is behúztuk a listára a csirkehús mellé és ma hatalmasat haladtunk előre a kertben, mert 14 C fokban nem lehet ám bent lustálkodni. Így a szusi végett halat is ettünk ma, úgyhogy várjuk, hogyan fog hozzánk úszni a hal, mert direkt menetirányba fordítottuk őket a tányéron és így probléma megoldva!

Szóval ha eddig betartottál minden szabályt és nem lett jobb, akkor mi lenne, ha idén kicsit átalakítanád a mondatok értelmezését és ennél mindent kedved szerint és nem várnál a csodára, hanem úgy álnál hozzá, hogy idén mindent megteszel annak érdekében, hogy a lehető legjobban alakuljanak a dolgaid?

Ha eddig az újévi ételek határozták meg az éved, akkor az elmúlt két évben valami nagyon félrement a világban, ezzel azt hiszem egyet is érthetünk.

Ha hasonló bölcsességekre vágysz, kövess minket Facebook oldalunkon!

Ha viszont a WEBSHOP-ban nézelődnél és vásárolnál, akkor kattints ide!

 • Nyitvatartás
  • Hétfő : -
  • Kedd : -
  • Szerda (ma) : -
  • Csütörtök : -
  • Péntek : -
  • Szombat : -
  • Vasárnap : -
  Ezen a csomagponton nem érhető el az utánvétes fizetés!
  Átvétel itt
 • Sajnos a keresett kifejezésre nincs találat. Próbálj meg egy másik helyre keresni, vagy a térképen válassz ki egy hozzád közeli átvételi pontot

 • What Our Clients Say
  314 vélemény