Barion Pixel
hússal töltött paprika
Receptek

Hússal töltött paprika a tavasz jegyében

Látszik, hogy várjuk az igazi jó időt már, mert az ételeink is kezdenek színesek lenni. Ez a hússal töltött paprika, pontosabban kaliforniai paprika is emiatt készült. Amúgy is tesztelni akartuk az új fűszerkeverékeinket, de így élesben még izgalmasabb.

A hússal töltött paprikában az a jó, hogy sokféleképpen elkészíthető, így akár egy sémára más fűszerezéssel minden nap más egytálételt tudunk enni. Ennél a receptnél a fontos az volt, hogy a mi étrendünkbe beleférjen (#ketogén). Így sem rizst nem tettünk bele, sem kenyérbelet.

Ehhez a recepthez most a Magyaros ételek fűszersó elképzelésünket használtuk, ami már kapható is a shopban. Eredetileg egy csipet chilit sem akartunk tenni bele, viszont egy icipici mégis került hozzá, mert bár a végén az ételeken nem lesz érezhető a csípős íz, mégis valahogy kerekebbé varázsolta ezt a fűszerkeverékünket.

Hússal töltött paprika

Ilyenkor tavasszal még kompromisszumot kell kötni, mert hazai paprika bizony aligha lesz. A kaliforniai paprikákból egy színes válogatást választottam a közeli boltban, mert mégiscsak sokkal szebb lesz a végeredmény így.

A darált húsból a magasabb zsírtartalmú sertéshúst választottam, mert így nem lesz száraz a töltelék sem. Természetesen a hagyma, fokhagyma nem hiányozhat a töltelékből, egy kevéske kakukkfű sem, így a Magyaros ételek fűszersó jónak ígérkezett.

Összetevők 6 paprikához

  • 200 g sertés darált hús

  • 30 g Magyaros ételek fűszersó

  • 1 marék gouda sajt reszelve

  • 1 tojás

  • 1 fej vöröshagyma

  • 1 gerezd fokhagyma

  • 3 eltérő színű nagyobb kaliforniai paprika

  • 5 szelet bacon szalonna szeletekre vágva

ELKÉSZÍTÉS

  • A paprikákat megmosom és félbevágom, hagyom lecsepegni.
  • Egy serpenyőbe beleöntöm a darált húst és kevéske zsiradékon megpirítom, közben hozzáadom a fokhagymát törve és az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadom az apróra vágott bacont is.
  • Míg ez az egész pirul, dínsztelődik a serpenyőben, fokozatosan hozzáadom a fűszerkeveréket is.
  • Teljesen készre pirítom a darált húst, hogy a sütőben már csak pár percet kelljen eltölteniük.
  • A legvégén hozzáadom a marék reszelt sajtot és jól átkeverem a hússal. Ekkor kerül csak a felvert tojás is hozzá.
  • Egy tepsibe beleteszem a félbevágott paprikákat, melyeket előtte kicsumáztam.
  • A paprikákat egyesével megtöltögetem a darált húsos keverékkel és 180 C fokon aranybarnára sütöm a tetejét egy jó 10 perc alatt. Ennyi idő alatt a paprika is szépen pont annyira megsül, hogy nem esik össze, de nem is nyers.
  • Tálalás előtt megszórjuk friss petrezselyemmel is vagy kakukkfűvel.
  • Nyitvatartás
    • Hétfő : -
    • Kedd : -
    • Szerda : -
    • Csütörtök : -
    • Péntek : -
    • Szombat (ma) : -
    • Vasárnap : -
    Ezen a csomagponton nem érhető el az utánvétes fizetés!
    Átvétel itt
  • Sajnos a keresett kifejezésre nincs találat. Próbálj meg egy másik helyre keresni, vagy a térképen válassz ki egy hozzád közeli átvételi pontot

  • What Our Clients Say
    338 vélemény

    Feliratkozásodért ajándék online gourmet receptfüzetet adunk ajándékba! Sőt: a legfrissebb limitált szériás termékekből is Téged értesítünk először!

    You have successfully subscribed to the newsletter

    There was an error while trying to send your request. Please try again.

    Gourmet & Delicious Manufaktúra will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.

    Ne maradj le az újdonságokról és szerezz gourmet-kuponokat! Ráadásul feliratkozásoddal értékes ajándékutalványt is kapsz!

    You have successfully subscribed to the newsletter

    Valami hiba történt, kérjük próbáld újra.

    GourmetAndDelicious - Chili termékek, lekvárok, szószok will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.