Barion Pixel
földimogyorós-diólekváros tart
Receptek

Földimogyorós-diós tart az édes élvezetért

A címet nagyjából hatszor írtam át, mire elkezdte fedni a valóságot és nem 30 szóból állt. Kezdetnek egy gluténmentes és cukormentes kiindulási alappal kezdődött a földimogyorós-diós tart receptje. Ehhez jött hozzá, hogy Mendula földimogyoró krémünk is volt itthon, a Rumos Diólekvár meg alap. Majd jött az ötlet a vaníliapudinggal és máris kész volt az egész édes élvezet.

A mindenmentes szó nem a legjobb rá, de tudom, hogy sokan ezt használják a tej- és gluténmentes, vegán ételekre. Viszont ez annyira egy tömör gyönyör, hogy messzemenőkig nem mindenmentes, hanem bőven van benne anyag.

A tejet kicseréltem a “Mit iszol, Budapest” pörkölt mandulatejére, a Rumos Diólekvárral tökéletes ízorgiába került a Mendula földimogyorókrémje és már majdnem harcot vívtunk, ki eszi a tetejéről a kellemesen vaníliás pudingot. Még forrón ráadásul.

A tésztája szintén tömör és laktató. Arányaiban a ketogén étrendbe nem fér bele, de cukormentes és minimális a szénhidráttartalma az egész tart-nak. Az alapot darált blansírozott mandula és kakaópor adja.

Összetevők (6 tenyérnyi süteményhez) – a tészta

  • 200 g blansírozott mandula darálva

  • 2 ek. holland kakaópor

  • 2 tojás (vagy helyette útifűmaghéj)

  • 1 ek. Szaffi szénhidrátcsökkentett rostkeverék

  • 1 dl mandulatej (ha került bele tojás. Ha tojásmentes, akkor 2 dl mandulatej)

Összetevők a krémekhez

  • 6 ek. Mendula földimogyorókrém

  • 6 ek. Rumos diólekvár

  • 1 csomag vaníliás pudingpor

  • 5 ek. eritrit

  • 1/2 liter Mit iszol Budapest mandulatej (vagy rendes tej)

A földimogyorós-diós tart lényege, hogy jó sok krémet kell a tésztára rátenni. Ehhez én szilikon tart-formákat használok, de kinek mi: készítheted muffinformában is vagy amiben szimpatikus. Az a fontos, hogy az oldalán megtartsa a krémet majd az edény, míg dermed a hűtőszekrényben.

elkészítése

  • Először a tésztát készítjük el, mert valójában ez a leghosszadalmasabb a sütési idővel együtt. A mandulát összedaráljuk lisztszerűvé és hozzákeverjük a kakaóport. Ehhez jön hozzá a tojás és a tej és rostkeverék. Ha kihagyod a tojást, akkor kicsit több Szafi rostkeveréket tegyél bele, ami adja majd azt, hogy összeragadjon.
  • A krémnek pépesnek kell lennie és nem folyósnak. Az a jó, ha kanállal kivéve formázható kicsit. A szilikonformák alját és a peremet végig töltsd meg a tésztával és lapogasd bele.
  • Előmelegített sütőben egy nagy tepsire téve kisütjük a tésztaalapot. Légkeveréses sütőben 150 C fokon kb negyed óra alatt teljesen átsül és már ki is vehetjük.
  • Míg sül a tészta, addig elkészítjük a pudingot. Kicsit kevesebb tejet tegyünk hozzá, mint amit a csomagoláson írnak, hogy kemény pudingot kapjunk.
  • Az elkészült sütialapokat nem szedjük ki a formából, hanem így még melegen rákanalazunk 1-1 kanállal a töltelékből. Alulra a diólekvár, rá a földimogyorókrém és a tetejére csorgatjuk a még forró pudingot.
  • Az elkészült, rétegezett sütiket tegyük hűtőszekrénybe és hagyjuk nemcsak hűlni, de összedolgozódni is. A rétegek szépen összeérnek és a tésztarész is puhul.
  • Tálaláskor ehető virágokkal és Málna sziruppal díszítjük!

BORAJÁNLÓ

Az Árvay Családi Pincészet borát már hoztuk pár receptünkhöz, most ehhez a desszerthez is egy különlegességet ajánlunk tőlük, méghozzá a 2019-es Bubizz gyöngyöző bort!

A földimogyorókrémet és a mandulatejet is könnyen beszerezheted a Czakó Piaczon szombatonként!
  • Nyitvatartás
    • Hétfő : -
    • Kedd : -
    • Szerda : -
    • Csütörtök : -
    • Péntek : -
    • Szombat (ma) : -
    • Vasárnap : -
    Ezen a csomagponton nem érhető el az utánvétes fizetés!
    Átvétel itt
  • Sajnos a keresett kifejezésre nincs találat. Próbálj meg egy másik helyre keresni, vagy a térképen válassz ki egy hozzád közeli átvételi pontot

  • What Our Clients Say
    338 vélemény

    Feliratkozásodért ajándék online gourmet receptfüzetet adunk ajándékba! Sőt: a legfrissebb limitált szériás termékekből is Téged értesítünk először!

    You have successfully subscribed to the newsletter

    There was an error while trying to send your request. Please try again.

    Gourmet & Delicious Manufaktúra will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.

    Ne maradj le az újdonságokról és szerezz gourmet-kuponokat! Ráadásul feliratkozásoddal értékes ajándékutalványt is kapsz!

    You have successfully subscribed to the newsletter

    Valami hiba történt, kérjük próbáld újra.

    GourmetAndDelicious - Chili termékek, lekvárok, szószok will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.