Minden évben nagy várakozással vagyunk, amikor igazán elkezdődik a szüret a kertben. Ugyan már pár gyümölcs és zöldség leérett és már lekvárban vagy hordóban végezte idén, de az igazi nagy szüretelés most kezdődik. Elindult a Shishito betakarítás, amiből a kedvenc melegszendvicskrémetek is készül (Tökmagos melegszendvicskrém) illetve tavaly a Loon, ami egy olajban eltett wokban sült paprikakülönlegesség volt.
Emellett javában tesszük már el a Lecsókat, amit főleg a NekedTerem polcán értek el, de készülnek a csípőshordós savanyúságok is és bizton állíthatjuk, hogy idén jóval több lesz abból is a tavalyi évhez képest.
De érnek a szupererős chilik is már: Carolina reaper, Moruga Scorpio vagy épp a Ghost chili is. A bazsalikomokból idén már a harmadik kör szárad a kamrában, második kör Lecsót főztük már tegnap be és a többi fűszernövény is már javában szárítás alatt van, hogy idén is legyen friss fűszersó is. Ebben készülünk egy újdonsággal is idén: lesz Fűszermalmunk 🙂
Szabolcs nagy gonddal ápolgatja a paprikaültetvényt, ahol ezerszámra jönnek a virágok, kötődnek be és érnek a paprikák.
Erika fűszernövényei is szépen fejlődnek, így minden szószba már az idei friss levelek kerülnek, így a ma frissen lefőzött Olasz mártás is már idei bazsalikommal és oreganoval készül. Idéntől főleg a NekedTerem kínálatában fogod az Olasz mártásunkat is megtalálni.