Barion Pixel
ketogén csokoládétorta
Receptek

Ketogén csokoládétorta, amit tuti imádni fogsz

Ha már a diétás édességeknél tartottunk a héten, akkor ez a ketogén csokoládétorta már egy csoda, mert régóta vágytunk valami extracsokisra, ami belefér az életmódváltós programba is.

Ketogén csokoládétorta

Recipe by gourmetanddeliciousCuisine: ketogénDifficulty: könnyű
Adag

6

főre
Előkészítési idő

5

minutes
Elkészítési idő

1

hour 
Calories

960

kcal
Összes sütési idő

1

hour 

5

minutes

Ez egy klasszikus ketogén étrendbe beleférő csokoládétorta recept azoknak, akik ezt az étrendet követik és vágynak valami extrafinom desszertre. Vigyázz! Pár villányi elég belőle, mert bármennyire is étcsokis és édesítős, rendkívül édesnek fogod érezni és telítőnek, ha rég nem ettél már desszertet. Mi is így jártunk vele.

Összetevők

  • 2 tábla 85%-os keserűcsokoládé

  • 1 dl 35%-os tejszín

  • 4 tojás

  • 4 ek. eritrit/xilit/stevia

  • 10 kdg vaj

Directions

  • A csokoládét törd össze apró darabokra és gőz fölött olvaszd meg.
  • Tedd hozzá az olvadó csokoládéhoz a vajat, cukorhelyettesítőt, majd a tejszínt. A sorrend fontos!
  • Majd vedd le a gőzről, ha már megolvadt a massza.
  • Verd kemény habbá a tojás fehérjét.
  • Turmixgéppel kezd el a csokoládémasszát kevergetni, majd lassan 2-3 lépésben add hozzá a tojássárgáját. A sorrend itt is nagyon fontos!
  • Keverd hozzá a felvert tojásfehérjét is és szép egyenletes masszát kapsz.
  • Egy tepsit vajazz ki vagy tegyél bele sütőpapírt, hogy ne ragadjon oda.
    Öntsd bele a masszát és 160 C fokon 45 perc sütés mellett süsd meg.
  • Ha elkészült a süti, vedd ki a sütőből és ne lepődj meg, de össze fog esni kb. felére a magassága. Ez így lesz tökéletes.
  • 3-4 órára tedd be a hűtőszekrénybe, de akár egy éjszakát is pihenhet ott, majd verj fel tejszínhabot, díszítsd bogyós gyümölcsökkel és már falatozható is!

Megjegyzés

  • Aki nem ketogén étrend szerint készíti, az édesítőszer helyett tehet bele cukrot is vagy mézet.
  • Paleo étrendre is átalakítható, csak akkor a tejszínt kell kiváltani kókusztejszínre, a vajat kókuszzsírra.

Miért izgalmas ez a ketogén csokoládétorta? Mert amikor nem ehetsz édességet, akár inzulinrezisztensként, akár egy ketogén diéta vagy fogyókúra során, akkor kell mindig valami boldogsághormon, ami desszert is és egészséges is, belefér a diétába is. Na ez kalóriabomba a tejszín és a tojás miatt, de azért nem annyira vészes. Mivel nagyon telít, így sokat nem is tudsz egyszerre megenni belőle.

Ha még felturbóznád, akkor ajánljuk szeretettel hozzá a Meggy-cseresznye lekvárunkat, ami kicsit savanykásan édes, így kiválóan harmonizál a tömény csokival.

Ha követnél minket a Facebookon, akkor kattints ide!

Még egy jó hírünk van a ketogén csokitortát illetően: Mivel tömény, hogy ne száradjon meg tárolás során, le is fagyaszthatod ételhordó dobozban szeletekre vágva. Így kiolvasztás után elég csak lekvárral és tejszínhabbal izgalmassá tenni és már kész is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük