Barion Pixel
tejszínes ribizliparfé
Receptek

Tejszínes feketeribizli-parfé házilag

Szóval édességre vágytunk, bár ez kivételesen nem tejmentes, de gluténmentes, belefér a ketogán étrendbe, bogyósgyümölcsös és gyors is.

Tejszínes feketeribizli-parfé házilag

Recipe by gourmetanddeliciousCourse: ReceptekCuisine: ketogénDifficulty: könny
Agad

2

főre
Előkészítési idő

5

minutes
Főzési időminutes
Kalória

500

kcal
Elkészítési idő összesen

5

minutes

Összetevők

  • 2 dl 35%-os tejszín

  • 1 kis marék feketeribizli

ELKÉSZÍTÉS

  • Talán a legegyszerűbb desszert a világon, mert a tejszínt bele kell önteni egy turmixgépbe,
  • hozzáadni a bogyósgyümölcsöt,
  • alaposan összeturmixolni, hogy habos legyen.
  • Díszítésnek tehetsz hozzá friss mentalevelet és tört kekszet is, de ez elhagyható, mert étrendfüggő.
  • Tedd egy 212 ml-es beföttesüvegbe és zárd le, majd tedd mélyhűtőbe pár órára.

Megjegyzés

  • Választhatsz gluténmentes kekszet is hozzá.
  • Ha nem elég édes, akkor eritrittel vagy xilittel is édesítheted, vagy egy kiskanál mézzel.
  • Mivel elég laktató, ha csak kevés desszertre vágysz, akkor ezzel a menyniséggel egy 212 ml-es befőttesüveggel lesz. Mélyhűtőbe téve lesz parfé állagú, egyébként csak krémként lesz desszert.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük