Süngombás rizottó tarkarizzsel vegán módon
Receptek

Süngomba barnaszószban tarkarizzsel gombarajongóknak

Miért is olyan különleges ez? Nem azért, mert így elmondhatjuk, hogy #piacrajárnimenő, hanem azért, mert tényleg szuperfinom. Egy kicsit fűszeresen gyümölcsös gombaízt képzelj el, melyhez egy érdekes, hófehér sünforma gomba társul. 

Laskagombával együtt készítettük el, mert mennyiségben nem tudtunk nagyobbat venni, hogy egy pörköltre való legyen, így a laska volt az útitársa a tányéron. A csiperkét meghagyjuk reggelre a rántottának.

Összetevők

  • 3 db közepes süngomba

  • 4 db nagyobb laskagomba

  • 1 fej vöröshagyma

  • 3 ek. G&D Lilahagymalekvár

  • 3 ek. BBQ Sweet

  • olaj

  • 1 bögre fehér rizs

  • 1 bögre vörösrizs

  • só, bors

  • víz

  • jégsaláta

  • sárgarépacsíkok

  • görög olívaolaj

ELKÉSZÍTÉS

  • A gombát megmossuk és felszeleteljük, majd serpenyőben kevés olajon megpirítjuk.
  • A gomba elég sok levet fog engedni, nem kell rajta meglepődni, viszont a levet nem öntjük le, hanem ehhez adjuk később hozzá a Lilahagymalekvárt és a BBQ szószt.
  • A vöröshagymát aprítsuk fel hámozás után, pirítsuk meg a gombával együtt, majd amikor mindkettő kész, adjuk hozzá a két “mártásnak” valót. Főzzük össze az ízeket és amikor elkezdett besűrűsödni, akár egy kicsit meg is piríthatjuk.
  • A fehér rizst főzzük a megszokott módon, de ha összekeverjük a vörös rizzsel, akkor sokkal több vizet érdemes hozzáadni és tovább kell főzni, mert a vörös rizs nehezebben fő meg! Ha van időnk, lehet akár külön is főzni. A vörös rizshez kétszer annyi víz kell, mint a fehérhez.
  • A salátának valót aprítsuk fel kedvünk szerint, egy csipet só, citromlé és valódi olívaolaj menjen csak rá.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük