Barion Pixel
Gourmet fűszerkeverékek
Receptek

Mit jelent a gourmet kifejezés?

Gasztronómiai körökben gyakran találkozhatunk a “gourmet” kifejezéssel, de mit is jelent ez pontosan? Konyha-szótár rovatunkba most ezt járjuk körbe.

Biztosan hallottad már ezt a szót vagyis inkább jelzőt, hogy gourmet és nem csak a mi márkanevünk kapcsán találkoztál vele.

Amikor elkezdtünk az interneten kutakodni, hogy pontosan mit is jelent ez a szó, akkor a Zsidai oldalán találtuk az első igazán jó megfogalmazást, ami így hangzik:

A “gourmet” egy francia nyelvből származó kifejezés. Jelentése ínyenc, amely utalhat személyre, és kifinomult ízlésre, de élelmiszer készítményre is. A gourmet olyan kulináris művészetet takar, amelyet a finom ételek és italok ideális kapcsolata jellemez. Az ételek lehetnek akár bonyolultabb készítmények is, de mindegyikből az esztétikai kiegyensúlyozottság árad.

Tehát ha röviden akarnánk összefoglalni, hogy a gurmé kifejezés mit is jelent, akkor az ízélménnyel lehetne a legjobban párosítani a magyar kifejezések közül.

Ízélményt adunk!

Most már akkor biztos nem meglepő, hogy a szlogenünk az lett, hogy ízélményt adunk! Mert ez az igazi magyar megfelelője a gurménak számunkra is.

Magyarul gyakran írják már gurméként is az eredetileg gourmet kifejezést. Aki igazi gourmet, az kifinomult ízléssel rendelkezik az ételek és italok terén is.

Gourmet – vagyis egy szemlélet

Aki igazi gourmet, az elsősorban a minőséget is keresi. Nem elégszik meg egy olcsó hússal vagy egy éretlen gyümölccsel. Fontos számára, hogy tiszta élelmiszert fogyasszon, hogy tudja pontosan mit eszik és az magas minőséget képviseljen.

Ez kicsit összefügg a #piacrajárnimenő szemlélettel is, mert egy igazi gourmand piacon vásárol és nem a nagy élelmiszerláncok polcáról veszi le a “valamit bekapok este” típusú ételeket.

Egy ilyen szemléletben étkező saját maga is nekiáll főzni, ráadásul akár a fűszerkeverékeit is maga keveri ki. Ehhez a Carrie oldalán is már adtunk mi is tippeket, mi hogyan készítjük szószainkhoz a fűszerkeverékeket. Keresd oldalukon recepttippjeinket is!

Még egy jó cukkini tócsnit is el lehet készíteni ilyenszemlélettel. Csak a megfelelő alapanyag kell hozzá, ellenőrzött, magas beltartalmi értékkel bíró helyekről.

AJÁNLHATUNK GOURMET SZÓSZOKAT?

 • Nyitvatartás
  • Hétfő : -
  • Kedd (ma) : -
  • Szerda : -
  • Csütörtök : -
  • Péntek : -
  • Szombat : -
  • Vasárnap : -
  Ezen a csomagponton nem érhető el az utánvétes fizetés!
  Átvétel itt
 • Sajnos a keresett kifejezésre nincs találat. Próbálj meg egy másik helyre keresni, vagy a térképen válassz ki egy hozzád közeli átvételi pontot

 • What Our Clients Say
  321 vélemény