Barion Pixel
rántott sajt házilag
Receptek

Rántott sajt készítése házilag

Egy jó rántott sajt? A házi készítésűnél nincs is jobb, ez már biztos! Csak jó minőségű sajt kell hozzá és pár trükk!

Több év kísérletezés után sikerült nekünk is először igazán jóra a házi készítésű rántott sajt, hogy a panír sem esett le róla, a sajt is bentmaradt a helyén és még finom is lett. Megosztjuk veletek a receptünket, mert akár Zakuszkával eszed, akár a Helly Berry chutneynakkal, mennyei falat lesz ez a verzió!

Már forrós is nehéz neki ellenállni
  1. A sajtot felszeleteljük 3 mm széles szeletekre. A tojásba só helyett pici ételízesítőt teszünk, jól felverjük. Szokásos módon bepanírozzuk, majd megint a tojásba és a zsemlemorzsába forgatjuk / 2 x panírozzuk/!
  2. Egy tálba vagy zacskóba tesszük, és a mélyhűtőben 1 óráig pihentetjük.
  3. Majd forró olajban pár perc alatt pirosra sütjük és már kész is!

A rántott sajt trükkje a mélyhűtőben hűtésben rejlik, mert amikor meleg a sajt és úgy panírozzuk, akkor máshogy alakul a bunda is rajta. Az egy órányi mélyhűtés után a sajtok nem fognak kifolyni a bundából, ezt garantáljuk!

De ehhez egy jó panírra is szükség lesz:

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 50 dkg trappista sajt (szelet)
  • 20 dkg finomliszt
  • 5 db tojás
  • 30 dkg zsemlemorzsa
  • 1 teáskanál fűszerkeverék
  • 5 dl napraforgó olaj

Ezt a receptet úgy is készítheted, hogy a sajtszeleteket sütőben sütöd ki és nem olajban. Így még inkább biztosabb, hogy nem esik szét sütés közben.

Ezt a receptünket a kész sajtos fotókat megtalálod Facebook oldalunkon is!

Még több izgalmas receptre vagy kíváncsi?

Cukkini tócsni gluténmentesen

Habos kávé gyümölcssziruppal

Csípős tekercsek leveles tésztából

Rántott sajt készítése házilag bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva