Barion Pixel
rántott sajt házilag
Receptek

Rántott sajt készítése házilag

Egy jó rántott sajt? A házi készítésűnél nincs is jobb, ez már biztos! Csak jó minőségű sajt kell hozzá és pár trükk!

Több év kísérletezés után sikerült nekünk is először igazán jóra a házi készítésű rántott sajt, hogy a panír sem esett le róla, a sajt is bentmaradt a helyén és még finom is lett. Megosztjuk veletek a receptünket, mert akár Zakuszkával eszed, akár a Helly Berry chutneynakkal, mennyei falat lesz ez a verzió!

Már forrós is nehéz neki ellenállni
  1. A sajtot felszeleteljük 3 mm széles szeletekre. A tojásba só helyett pici ételízesítőt teszünk, jól felverjük. Szokásos módon bepanírozzuk, majd megint a tojásba és a zsemlemorzsába forgatjuk / 2 x panírozzuk/!
  2. Egy tálba vagy zacskóba tesszük, és a mélyhűtőben 1 óráig pihentetjük.
  3. Majd forró olajban pár perc alatt pirosra sütjük és már kész is!

A rántott sajt trükkje a mélyhűtőben hűtésben rejlik, mert amikor meleg a sajt és úgy panírozzuk, akkor máshogy alakul a bunda is rajta. Az egy órányi mélyhűtés után a sajtok nem fognak kifolyni a bundából, ezt garantáljuk!

De ehhez egy jó panírra is szükség lesz:

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 50 dkg trappista sajt (szelet)
  • 20 dkg finomliszt
  • 5 db tojás
  • 30 dkg zsemlemorzsa
  • 1 teáskanál fűszerkeverék
  • 5 dl napraforgó olaj

Ezt a receptet úgy is készítheted, hogy a sajtszeleteket sütőben sütöd ki és nem olajban. Így még inkább biztosabb, hogy nem esik szét sütés közben.

Ezt a receptünket a kész sajtos fotókat megtalálod Facebook oldalunkon is!

Még több izgalmas receptre vagy kíváncsi?

Cukkini tócsni gluténmentesen

Habos kávé gyümölcssziruppal

Csípős tekercsek leveles tésztából

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük