Barion Pixel
libacomb bbq szósszal
Receptek

Libacombok BBQ szósszal, boros mártással

A libacombok BBQ szósszal igen jó dolog annak, aki a szárnyashúsokat szereti, ráadásul ha jól van elkészítve, akkor kiváltképp izgalmas. Most Árvay Borpince Furminttal készült és a mi BBQ csemege szószunkkal.

A jó minőségű bor és a libahús jó párosítás. Természetesen ilyenkor a bor minősége mellett magának a húsnak a minősége is sokat számít, mert bármilyen húsminőségű alapanyagból nem lehet jót főzni. Ez nem csak városi legenda, de a nagy szakácsok is tudják, hogy az alapanyag adja meg azt, amitől egy étel valójában minőségi lesz.

Borválasztás – Tokaji Árvay Furmint 2020

Bár az Árvay Pincészet ezt a borát halételekhez ajánlja, azért mi nem voltunk restek libához is kipróbálni. Ízében selymes, lágy karakteres, villágos zöldes sárga színű. Illatában alma, körte, füst és  jelenik meg. De miért libához? Mivel a liba húsához jól illeszkednek a gyümölcsök is, így ennek a Furmintnak a fűszeres, gyümölcsös íze is kiválóan illeszkedik az elképzeléshez.

Libacombok BBQ szósszal

A csemege BBQ szószunk kiváló pácolásra és ha megfelelő hőfokon sütjük a húsokat, akkor nem ég oda sem. A libacombokat hideg vízben átmostuk, mert főleg a tanyasi liba esetében a bőrön lehet még a feldolgozáskor is homokszemcse és egyéb olyan szennyeződés, melyet frissen akár nem vettünk észre. Mivel saját tanyasi libából származik a hús, így mindig a “több körös mosás” hívei vagyunk a tisztaság kedvéért.

A libacombokat kicsit besózzuk, majd a combok mennyiségétől függően meglocsoljuk 1-2 dl Árvay Furmint borral. Időnként forgatva a borban, hagyjuk a húsokat benne, hogy minél jobban beivódjon a combokba. Majd csak ezután kenjük be egy kevés olajjal elkevert BBQ szószba a combokat és egy éjszakára, letakarva jénaiban pácolódni hagyjuk.

Hogyan sütjük?

A combokat kivesszük a jénaiból és tepsibe téve, közepes lángon a bőr aranybarna színéig sütjük és csak ekkor csinálunk már tűpróbát, hogy átsültek-e a húsok. Általában egy órányi sütés kelleni fog tanyasi libacomb esetében, mert a hús itt sokkal szilárdabb, mint a hagyományos ipari hús esetében.

A combokra ráöntjük a pácoláshoz használt boros-szószos keveréket.

Mivel a libacombok fognak zsiradékot engedni, így nem is fog odaégni sem. Időnként sütés közben locsolgassuk meg a húsokat a lével, így még jobban átjárja majd a húst az ízélmény.

Ha megsültek a húsok, akkor a levet nagyobb kanállal szedjük át egy lábosba és főzzük tovább.

Hogyan készül a plusz mártás?

A Libacombok BBQ szósszal, boros mártással projektben most jön a mártás. Mivel a liba sok zsírt engedhet, ha túl soknak érezzük, ezt kanalazzuk le a tepsiben összegyűjtött mártásalapról. Egy kevés főzőtejszínt tegyünk az alapba és lassú kevergetés mellett főzzük össze. Tálaláskor ezt már csak melegen rá kell önteni a libacombokra és kész is.

  • Nyitvatartás
    • Hétfő : -
    • Kedd : -
    • Szerda : -
    • Csütörtök : -
    • Péntek : -
    • Szombat (ma) : -
    • Vasárnap : -
    Ezen a csomagponton nem érhető el az utánvétes fizetés!
    Átvétel itt
  • Sajnos a keresett kifejezésre nincs találat. Próbálj meg egy másik helyre keresni, vagy a térképen válassz ki egy hozzád közeli átvételi pontot

  • What Our Clients Say
    338 vélemény

    Feliratkozásodért ajándék online gourmet receptfüzetet adunk ajándékba! Sőt: a legfrissebb limitált szériás termékekből is Téged értesítünk először!

    You have successfully subscribed to the newsletter

    There was an error while trying to send your request. Please try again.

    Gourmet & Delicious Manufaktúra will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.

    Ne maradj le az újdonságokról és szerezz gourmet-kuponokat! Ráadásul feliratkozásoddal értékes ajándékutalványt is kapsz!

    You have successfully subscribed to the newsletter

    Valami hiba történt, kérjük próbáld újra.

    GourmetAndDelicious - Chili termékek, lekvárok, szószok will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.