Barion Pixel
libacomb bbq szósszal
Receptek

Libacombok BBQ szósszal, boros mártással

A libacombok BBQ szósszal igen jó dolog annak, aki a szárnyashúsokat szereti, ráadásul ha jól van elkészítve, akkor kiváltképp izgalmas. Most Árvay Borpince Furminttal készült és a mi BBQ csemege szószunkkal.

A jó minőségű bor és a libahús jó párosítás. Természetesen ilyenkor a bor minősége mellett magának a húsnak a minősége is sokat számít, mert bármilyen húsminőségű alapanyagból nem lehet jót főzni. Ez nem csak városi legenda, de a nagy szakácsok is tudják, hogy az alapanyag adja meg azt, amitől egy étel valójában minőségi lesz.

Borválasztás – Tokaji Árvay Furmint 2020

Bár az Árvay Pincészet ezt a borát halételekhez ajánlja, azért mi nem voltunk restek libához is kipróbálni. Ízében selymes, lágy karakteres, villágos zöldes sárga színű. Illatában alma, körte, füst és  jelenik meg. De miért libához? Mivel a liba húsához jól illeszkednek a gyümölcsök is, így ennek a Furmintnak a fűszeres, gyümölcsös íze is kiválóan illeszkedik az elképzeléshez.

Libacombok BBQ szósszal

A csemege BBQ szószunk kiváló pácolásra és ha megfelelő hőfokon sütjük a húsokat, akkor nem ég oda sem. A libacombokat hideg vízben átmostuk, mert főleg a tanyasi liba esetében a bőrön lehet még a feldolgozáskor is homokszemcse és egyéb olyan szennyeződés, melyet frissen akár nem vettünk észre. Mivel saját tanyasi libából származik a hús, így mindig a “több körös mosás” hívei vagyunk a tisztaság kedvéért.

A libacombokat kicsit besózzuk, majd a combok mennyiségétől függően meglocsoljuk 1-2 dl Árvay Furmint borral. Időnként forgatva a borban, hagyjuk a húsokat benne, hogy minél jobban beivódjon a combokba. Majd csak ezután kenjük be egy kevés olajjal elkevert BBQ szószba a combokat és egy éjszakára, letakarva jénaiban pácolódni hagyjuk.

Hogyan sütjük?

A combokat kivesszük a jénaiból és tepsibe téve, közepes lángon a bőr aranybarna színéig sütjük és csak ekkor csinálunk már tűpróbát, hogy átsültek-e a húsok. Általában egy órányi sütés kelleni fog tanyasi libacomb esetében, mert a hús itt sokkal szilárdabb, mint a hagyományos ipari hús esetében.

A combokra ráöntjük a pácoláshoz használt boros-szószos keveréket.

Mivel a libacombok fognak zsiradékot engedni, így nem is fog odaégni sem. Időnként sütés közben locsolgassuk meg a húsokat a lével, így még jobban átjárja majd a húst az ízélmény.

Ha megsültek a húsok, akkor a levet nagyobb kanállal szedjük át egy lábosba és főzzük tovább.

Hogyan készül a plusz mártás?

A Libacombok BBQ szósszal, boros mártással projektben most jön a mártás. Mivel a liba sok zsírt engedhet, ha túl soknak érezzük, ezt kanalazzuk le a tepsiben összegyűjtött mártásalapról. Egy kevés főzőtejszínt tegyünk az alapba és lassú kevergetés mellett főzzük össze. Tálaláskor ezt már csak melegen rá kell önteni a libacombokra és kész is.

 • Nyitvatartás
  • Hétfő (ma) : -
  • Kedd : -
  • Szerda : -
  • Csütörtök : -
  • Péntek : -
  • Szombat : -
  • Vasárnap : -
  Ezen a csomagponton nem érhető el az utánvétes fizetés!
  Átvétel itt
 • Sajnos a keresett kifejezésre nincs találat. Próbálj meg egy másik helyre keresni, vagy a térképen válassz ki egy hozzád közeli átvételi pontot

 • What Our Clients Say
  326 vélemény