Barion Pixel
vaslapon sült tükörtojás saslikkal
Receptek

Vaslapon sült tükörtojás saslikkal

Íme pár étel, amit az I. Online Grillcimbi Grillbajnokságon készítettünk: Vaslapon sült tükörtojás saslikkal

A recept nagyon egyszerű, főleg, mert pont előtte pár nappal vágtunk mangalicát, így igazán friss alapanyagokból készült el a saslik is!

Vaslapon sült tükörtojás saslikkal

Recipe by gourmetanddeliciousCourse: ReceptekCuisine: magyarDifficulty: közepes
Adag

4

főre
Előkészítési idő

20

minutes
Sütési idő

25

minutes
Kalória

700

kcal
Teljes sütési idő

45

minutes

A grillrácsra érdemes egy vaslapot tenni, így egyenletesebben sül a saslik is, vagy egy forgórácsot is választhatunk. A tükörtojásnak viszont vaslapra lesz szüksége és egy kis zsiradékra, hogy lágyan süljön és ne száradjon ki a tojás felülete.

Összetevők

elkészítési mód

  • A saslikhoz az apróhúst, zöldségeket szúrjuk fel a pálcára
  • A kész nyársakat kenjük be alaposan a barbecue szósszal
  • Akár forgókeretre, akár vaslapra téve süssük meg időszakosan forgatva, hogy egyenletesen átsüljön
  • Vaslapra üssük fel a 10 db tojást és forgatás nélkül süssük át

Videó

Közzétette: Gourmet&Delicious Manufaktúra – 2020. május 31., vasárnap

Megjegyzés

  • Uborkasalátával vagy vajon párolt sós bébikukoricával tálaljuk, melyre szórhatunk frissen aprított petrezselyemzöldet.