Barion Pixel
Lisztmentes ketogén sajttorta
Receptek

Lisztmentes ketogén sajttorta

Ebben a ketogén étrendben nehezen álltunk arra rá, mit lehet édességnek enni. De a végén egy lisztmentes ketogén sajttorta lett belőle, ami szuperfinom és laktató.

Mivel a ketogén étrend egy magasabb zsír és fehérje arányt igényel, főleg zsírt és a szénhidrát a minimális vagy épp semennyi, így az aki így táplálkozik, mindig új kihívások elé kerül, mint például az édességek.

Az interneten rengeteg jó recept van viszont ketogén édességekre és még a nem eszerint étkezők is megnyalják a 10 ujjukat, mert rendkívül finomak és laktatóak. Egy dologra vigyázzunk, hogy az édesítőszer, akár stevia, akár eritrit, jóval kevesebb kell belőle majd, mint a legtöbb receptbe. Aki hónapok óta nem evett már édeset, annak akár édes is lehet ez a torta.

Lisztmentes ketogén sajttorta

Recipe by gourmetanddeliciousCourse: ReceptekCuisine: ketogénDifficulty: könnyű
Adag

10

szeletes
Előkészítési idő

20

minutes
Sütési idő

40

minutes
Sütési teljes idő

45

minutes

Összetevők

  • 500 g mascarpone

  • 3 db tojás (nagyobb, “L”-es méretű)

  • 0.5 db vaníliarúd (belseje)

  • 3 evőkanál eritrit (bár nekünk a fele is elég már bele)

  • 0.5 marék fekete áfonya vagy feketeribizli szirup a tetejére majd tálaláskor

  • 3 marék mandula

ELKÉSZÍTÉS

  • A mascarponét elkezdjük robotgéppel keverni, de nem a legnagyobb fokozaton, mert a zsírt kicsapja és vajat kapunk, majd hozzáadjuk a xilitet/eritritet, és tovább keverjük.
    Ugyanígy összedaráljuk a mandulát, elkeverjük egy darab tojással és ez lesz a sütemény alapja.
  • Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és a vaníliarúd kikapart belsejét, majd még 1-2 percig keverjük az alapot.
  • Szilikonos, vagy sütőpapírral bélelt 17 cm átmérőjű sütőformába öntjük az alapot, majd 175 C-os sütőben, kb. 40 perc alatt megsütjük.
  • Langyosra hűtjük, majd legalább egy órára hűtőbe tesszük, hogy szépen szeletelhető legyen.

Megjegyzés

  • Természetesen a recept cukorral is elkészíthető, ez a mennyiség most édesítőszerre készült.
  • A friss áfonya helyett lehet Feketeribizli szirupot is tenni rá, szintén rendkívül finom lesz vele!

Ha netán kipróbálnád lekvárral is, akkor nézz be a BOLTba és rendeld házhoz kedvenc lekvárodat!

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

  • Nyitvatartás
    • Hétfő : -
    • Kedd : -
    • Szerda : -
    • Csütörtök : -
    • Péntek : -
    • Szombat (ma) : -
    • Vasárnap : -
    Ezen a csomagponton nem érhető el az utánvétes fizetés!
    Átvétel itt
  • Sajnos a keresett kifejezésre nincs találat. Próbálj meg egy másik helyre keresni, vagy a térképen válassz ki egy hozzád közeli átvételi pontot

  • What Our Clients Say
    338 vélemény

    Feliratkozásodért ajándék online gourmet receptfüzetet adunk ajándékba! Sőt: a legfrissebb limitált szériás termékekből is Téged értesítünk először!

    You have successfully subscribed to the newsletter

    There was an error while trying to send your request. Please try again.

    Gourmet & Delicious Manufaktúra will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.

    Ne maradj le az újdonságokról és szerezz gourmet-kuponokat! Ráadásul feliratkozásoddal értékes ajándékutalványt is kapsz!

    You have successfully subscribed to the newsletter

    Valami hiba történt, kérjük próbáld újra.

    GourmetAndDelicious - Chili termékek, lekvárok, szószok will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.