Barion Pixel
gluténmentes tiramisu recept
Receptek

A gluténmentes tiramisu recept

A gluténmentes tiramisu azért is olyan különleges, mert belefér a ketogén étrendbe, vagyis minimális benne a szénhidrát tartalom és mégis rendkívül finom. Érdekessége a saját készítésű babapiskóta is.

Régi követőink és olvasóink tudják, hogy az a hitvallásunk, hogy saját étkezésünk terén is példát kell mutassunk. Nekünk a hitelességünk miatt is fontos, nem szeretjük a “bort iszik és vizet prédikál” dolgokat. Bár termékeinkben használunk néha cukrot, mégis nekünk a beltartalom akkor is elsőrangú, hogy őszinte élelmiszereket gyártsunk. Így alakult ki ez a recept is, vagyis a gluténmentes tiramisu recept, mert valódi édességre vágytunk adalékanyagok nélkül, mégis finoman.

Nézzük akkor a receptet, most a kedvetekért nyomtatható változatban!

Gluténmentes tiramisu

Recipe by gourmetanddeliciousCourse: ReceptekCuisine: ketogén, gluténmentesDifficulty: könnyű
Adag

4

főre
Előkészítési idő

30

minutes
Sütési idő

5

minutes
Elkészítési idő

30

perc
Total time

1

hour 

Viszonylag kevés alkotóelemből áll, de kelleni fog egy jó habverő, sütőpapír és egy jó sütő hozzá.

Összetevők

  • 120 g mandulaliszt

  • 6 tojásfehérje

  • 100 g eritrit (vagy kristálycukor is lehet)

  • 3 doboz Mascarpone sajt (cukormentes)

  • 3 ek. holland kakaópor

  • 3 ek. kávé

  • 1 ek. rum vagy rum aroma is lehet
    kevéske tej, max 1 dl

elkészítés

  • Először törjük fel a tojást és válasszuk el a fehérjét a sárgájától. A fehérjét verjük kemény habbá, szükség esetén egy csipet sót is adjunk hozzá.
  • A mandulát daráljuk lisztté vagy használjunk már kész mandulalisztet. Tegyünk hozzá az összes eritritből annyit, hogy kb a negyede-ötöde maradjon csak a krémhez.
  • A mandulás liszthez keverjük hozzá a tojásfehérjét és még habverővel dolgozzuk át kicsit.
  • Sütőpapírral bélelt tepsire evőkanállal adagoljuk szét babapiskóta szerű lapokra, majd süssük 180 fokon kb. 10 percig. Akkor vegyük ki, amikor már látszik, hogy barna a szegélye és átsült.
  • A sütőpapírról viszont melegen könnyebb leszedni, mint hidegen, ez csak egy tipp.
  • Egy kevéske tejben keverjük el a rumot.
  • A mascarpone sajtot, a maradék eritritet és a kávét keverjük krémesre.
  • Egy jénait vagy nagyobb kerámiatálat kezdjünk el rétegezve megtölteni: babapiskóta, meghintve kevéske rumos tejjel, erre rá holland kakaóport szitálunk, rá jön egy réteg kávés krém, majd újra babapiskóta, rumos tej, kakaópor és sajtkrém. A legtetejét szórjuk le kakaóporral.
  • Tálalás előtt tejszínhabbal is díszíthetjük.

Megjegyzés

  • A megmaradt sok tojássárgájából készíthetünk kedvünkre vaníliás öntetet is vagy akár egy kellemes madártejet is.

Még több receptért kövesd Facebook és Instagram oldalunkat!

Ha valami különlegesebb változatban gondolkodsz, akkor a Meggy-cseresznye lekvár vagy épp a Rumos diólekvárunk is nagyszerű választás lesz mellé.

TUDTAD? Mindkét lekvárunk kiváló eredményeket ért el a Nemzetközi Lekvárversenyen az elmúlt években. A Meggy-Cseresznye lekvár Ezüst érmes lett a kategóriájában, míg a Rumos diólekvár összesítettben is nagy ARANY érmet nyert és még abban az évben az Év Kiváló Terméke is lett (2019.).

A Rumos diólekvárt jamaikai rummal készítjük, így ha ezt a kombinációt választod, akkor érdemes a tiramisunál is ezt választani, mert akkor lesz az egész harmonikus.

Azt hiszem ez a gluténmentes tiramisu recept lesz az egyik a sok kedvenc ketogén desszertünkből, mert ízében észre sem venni, hogy nem igazi babapiskótából készül. Természetesen kedvedre variálhatod, madártejet pudingként besűrítve még plusz réteget is tehetsz közé, amivel aztán már végképp megbolondíthatod.

Hamarosan hozzuk a Somlói galuska gluténmentes recept-változatát is! Érdemes figyelni oldalunkat!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük