Barion Pixel

Cukkinis tócsni, ami akár air fryerben is elkészíthető

Cukkini tócsni recept

Ha valami gyors, egészséges és mégis laktató fogásra vágysz, próbáld ki ezt a szuper cukkini tócsnit! Tökéletes ebédre, vacsorára, vagy akár egy nyári piknikre is. Ropogós a széle, puha a belseje – és még a zöldségeket is észrevétlenül becsempészed a család étrendjébe!


📝 Hozzávalók (kb. 4 adaghoz):

  • 2 közepes cukkini (kb. 500 g)
  • 2 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma (zúzva)
  • 100 g liszt (vagy zabpehelyliszt, ha gluténmenteset szeretnél)
  • 1 kis fej vöröshagyma (reszelve – opcionális)
  • Só, bors ízlés szerint
  • Egy csipet szerecsendió (opcionális)
  • Friss vagy szárított petrezselyem
  • Olaj a sütéshez

👩‍🍳 Elkészítés:

  1. Cukkini előkészítése:
    A cukkinit reszeld le, enyhén sózd be, és hagyd állni 10 percig. Ezután alaposan nyomkodd ki a levét (minél szárazabb, annál ropogósabb lesz a tócsni!).
  2. Tészta összeállítása:
    Egy tálban keverd össze a cukkinit a tojásokkal, a fokhagymával, a vöröshagymával, liszttel, fűszerekkel és petrezselyemmel. A massza legyen sűrű, kanállal formázható.
  3. Sütés:
    Egy serpenyőben hevíts olajat, majd evőkanállal adagolj bele kisebb halmokat a tésztából. Lapítsd le őket, és süsd mindkét oldalát aranybarnára (kb. 2-3 perc oldalanként).
  4. Tálalás:
    Papírtörlőn itasd le róla a felesleges olajat, majd tálald tejföllel, fokhagymás joghurttal, friss salátával vagy akár egy kis füstölt lazaccal!

💡 Tipp:

Ha szeretnél egy kis extrát, reszelhetsz bele egy kis sajtot vagy adhatod bulgurral, köretként is.


Próbáld ki, és garantáltan kedvenc lesz – még azoknál is, akik amúgy nem rajonganak a zöldségekért!

Borítókép: Pexels

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

értékes tartalmakért és aktuális kedvezményekért!

(0)
What Our Clients Say
338 vélemény