Barion Pixel
szavatosság big mama mustard chili paprika
Receptek

Szavatosság: Meddig állnak el a gourmet szószok?

Meddig áll el bontatlanul és felbontás után? Nem fog megromlani? Hogyan tároljam? Visszavesszük az üvegeket? A leggyakoribb kérdéseket járjuk körbe!

Az egyik leggyakrabban elhangzó kérdés vásárláskor: meddig áll el?

Az elállás felbontás nélkül szószainknál, lekvárjainknál és a chilis termékeknél 1 év a gyártástól, palackozástól számítva. Ez szobahőmérsékletet vagy szobahőmérséklet alatti hőmérsékletet is jelent tárolás nélkül. Mivel a legtöbb termékünk dunsztolással van tartósítva, így ha extrém hőnek van kitéve, akkor tudja garantálni a minőség megőrzését. Ez egy túl meleg lakást is jelenthet vagy a kamrapolc mögött futó fűtőcsövek problémáját is, de ugyanígy ablakban sem célszerű őket tárolni. Ez egyes fűszereknél a színanyagok lebomlását is jelenthetik (curry-kurkuma).

Szavatosság: De mi a helyzet már felbontás után?

Felbontás után minden szószunkat hűtőben kell tárolni, így őrzik meg minőségüket legtovább. Emellett nagyon fontos, mint minden élelmiszernél, hogy kizárólag tiszta evőeszközzel nyúljunk bele, ne rántott hússal vagy tejfölös kanállal.

A termékek kupakjait érdemes időnként elmosni, mert a szennyeződések ezeken keresztül tudnak a leginkább megtelepedni. A palackos szószoknál csavard le a kupakot, mosd és szárítsd meg, majd csavard vissza. Így akár fél évig is eltartható lesz felbontás után bármelyik pet-palackos szószunk.

Visszavesszük-e az üveget, palackokat?

A Földünk védelme, az ökolábnyom csökkentése nekünk része a társadalmi és környezetvédelmi felelősségvállalásunknak. Minden csomagolóanyagunkat visszahozhatod (kimosva) és átvesszük. Az üvegekbe újabb adag lekvárok kerülnek tisztítás után, a palackokat összegyűjtjük és maga a gyártó komposztálja majd őket.

Az üvegek egy részét partnereink is visszagyűjtik, kérdezz rá náluk is!

De hozzánk is visszahozhatod minden rendezvényre vagy piacra, ahol ottvagyunk. Ilyenkor a kiürült üvegeink átvétele természetesen nem vásárláshoz kötött, ugyanúgy kedvesen és mosolyogva fogadunk, ha csak odaszaladsz, lerakod az üveget és rohansz tovább vagy csak pár szó erejéig állsz meg nálunk.

Ha közösségünk tagja szeretnél lenni, kövesd Facebook oldalunkat is!

Még több receptre vágysz? Kattints tovább a Receptekre!

#szavatosság #zerowaste #üvegvisszaváltás #környezetvédelem #tárolás #

 • Nyitvatartás
  • Hétfő : -
  • Kedd (ma) : -
  • Szerda : -
  • Csütörtök : -
  • Péntek : -
  • Szombat : -
  • Vasárnap : -
  Ezen a csomagponton nem érhető el az utánvétes fizetés!
  Átvétel itt
 • Sajnos a keresett kifejezésre nincs találat. Próbálj meg egy másik helyre keresni, vagy a térképen válassz ki egy hozzád közeli átvételi pontot

 • What Our Clients Say
  321 vélemény