Ezt a babacsinta receptet úgy találtuk, hogy banános édességet kerestül egy év körüli gyereknek és volt egy pár már barnásabb banánunk. Meggy-cseresznye lekvár meg szintén nagy családi kedvenc nálunk.
A Babacsinta alapreceptjét a Manómenü oldaláról szedtük, de mivel nekünk a gluténmentesség is fontos, így a mi verziónkba a Lidl gluténmentes lisztkeveréke került.
Babacsinta kicsit másképp
2 darab túlérett banánhoz 4 egész tojást tettem, két evőkanálnyi púpozott lisztkeveréket. Az egészet alaposan összekevertem habverővel és serpenyőben kicsi evőkanállal kiadagolt mennyiségeket kisütöttem. Ennyire gyszerű!
Meggy-cseresznye lekvár némi édesnek
Nem egyszerű azoknak a szülőknek, ahol a gyerek sok édességhez szokott és nagyon enhéz leszoktatni őket. A természetes édes ízek pont ezért ideálisak, mert a lekvár bár édes, mégsem finomított cukrok sokasága. Így a Meggy-cseresznye lekvár kicsit fanyarabb, de mégis édes íze kiválóan illik a babacsintához.