Ez pont olyan, mint gyerekkoromban a málnaszörp volt – mondja Szabolcs mikor kóstolgatja a saját Málna szirup alkotásainkat. Így készül a Málna szirup még karácsonykor is!
Ahhoz, hogy most málna szirupot tudjunk készíteni, sok évnyi gondos alapozás kellett. Egyrészt kellett sok-sok málnatő, amiről tudtuk: hamarosan sok málnát tudunk szüretelni. Másfelől kellett az a pár évnyi plusz tudás, amire nemcsak Szabolcs kiált úgy fel, hogy gyermekkorom málna szörpje, de vevőink is hétről-hétre veszik akár a Chilis Málna szirupot, akár a sima Málna szirupot.
Szörp vagy szirup?
A Málna szirupjaink nem szörpök. Vagyis de, mert 1:20-as hígítási arányban szörpnek is kiválóak, de elsősorban arra találtuk ki, hogy mindenre rá tudjuk nyomkodni.
Alapesetben a szörp egy jóval hígabb és alacsonyabb gyümölcstartalmú cukrozott vagy cukormentes lé.
A gyümölcsszörp olyan sűrűn folyó készítmény, amelyet friss vagy tartósított gyümölcsléből, sűrített gyümölcsléből, gyümölcsvelőből vagy ezek keverékéből cukor és adalékanyagok hozzáadásával állítanak elő, és a vízben oldható szárazanyag-tartalma legalább 60,0 ref.%. Általában a legtöbb szörpként kapható termék ezt a 60% gyümölcstartalmat alulról súrolja, a boltok polcain meg pláne.
A szirup ennél sokkal magasabb valódi gyümölcstartalomból áll. A mi Málna szirupunk például kb. 90% málnatartalommal készül, nem véletlen, hogy ízre olyan, mintha most szedegettük volna le szemenként a tőről. Speciálisan hűtve tároljuk a feldolgozásig, hogy illatában és zamatában is a legjobb minőséget tudjuk elkészíteni.
RAKD A KOSARADBA!
-
Málna szirup – 280 ml2 700 Ft
Milyen ételekhez ajánljuk?
A Málna és a Feketeribizli szirupokat kétféle irányban lehet használni. Az egyik a magas gyümölcstartalom miatt az édességekre való csorgatás. Öntheted csokis browniera, édes piskótára vagy épp macaron tölteléknek. Fagylaltok toppingjaként nyáron nagyon kedvelt. A koktélkészítés szerelmeseinek is ajánlani szoktuk, mert szépen elnehezül a pohár alján, így rétegezésnél jól mutat a koktélos poharakban. A plusz csipet chilis ízvilág még dob is a koktélokon!
Emellett a téli időszakban a forró teákba is tehető cukor vagy méz helyett, mert akár a natúr Málna szirupot, vagy akár a Chilis málna szirupot teszed bele, még a lelkedet is átmelengeti.
Egyik régi visszatérő rajongók a napokban mesélte, hogy a nátháját gyógyítgatta vele a hársfateába csepegtetve a Chilis málna sziruppal. A chili jót tett a köhögésének is saját megvallása szerint.
A Málna szirup kiváló sültekhez, rántott húsokhoz is! A kész húsra csepegtess belőle, nagyon izgalmas ízélmény lesz belőle.
A balzsamecet és a magas gyümölcstartalom párosítása miatt izgalmas salátaönteteket készíthetsz belőle. Próbáltuk már majonézzel kikeverni, jó volt ecetes-olajos öntetként is, de szépen harmonikus volt sajtkrémmel párosítva is! Érdemes kísérletezni, mert ez is egy olyan univerzális szószunk, amit sokféleképpen tudsz használni a hétköznapi főzések során is!