Ebben a receptben az a legszebb, hogy akár még finomabb is, mint az eredeti háztartásikeksszel készült verzió, pedig teljesen tej- és gluténmentes, ráadásul hozzáadott cukortól mentes is.
Hozzávalók:
150 g kókuszliszt
kb 1 dl kókusztej (lehet picit több vagy kevesebb, ez a liszttől fog függni)
1 banán
3 ek. holland kakaópor
1-2 ek. lekvár
Kókuszreszelék a beforgatáshoz
A lekvár lehet G&D Meggy-cseresznye lekvár, 100% Szilvalekvár vagy akár Narancsos Sütötőklekvár is, ízlésed szerint. Rumos diólekvárral is mennyei lehet, érdemes lesz kipróbálni!
Egy tálba keverd össze a lisztet, a pépesre aprított banánt, a 2 ek. lekvárral, majd annyi kókusztejet adj csak hozzá, hogy gyúrható legyen. Egy másik tálba öntsd ki a kókuszreszelék egy részét, majd forgasd meg benne a masszából formázott kis gombócokat.
Hűtőben nagyon szépen megkeményedik és egy óra alatt a kókuszliszt is rendesen átpuhul, hogy ne érezd annyira lisztízűnek. Garantáltan finom és glutén- és tejérzékenyeknek egy nagy öröm lesz, hogy újra ehetnek kókuszgolyót 🙂