Kaptunk a Nárcisz Birtok jóféle parenyicáját, így egy parenyica sajttálat készítettünk reggelire. Kis szószajánlót is adunk a sajtok mellé, hogy legyen mibe mártogatni.
Szeretjük a hasunk, ez nem is kérdés. A jó, minőségi sajtokat szintén szeretjük, így többnyire két helyről szerezzük be a sajtjainkat: Nárcisz Birtok és a Pusztán Kézműves Sajtműhely.
Reggelire friss, kertből szedett roppanós paradicsomot szedtünk, paprikát és kedvenc Lilahagyma lekvárunkat.
A Nárcisz Birtok sajtjait azért szeretjük, mert valódi tejből készülnek és hagyományos úton, mindenféle mesterséges ízfokozótól mentesen.
Ha még sajtokat szeretnétek kóstolni, akkor ajánljuk tőlük a lilahagymás sajtjukat. Egyszerűen mesés!
Na de maradva a sajtoknál, a sajttálakhoz friss gyümölcs és valami mártogatós dolog is dukál.
Mibe mártogassunk sajtokat?
Az egyik nagy sajtrajongós mártogatósunk a Helly Berry chutney. A csokoládés-bogyósgyümölcsök és kakaó harmóniája.
A másik izgalmas párosítás, amikor Lilahagymalekvárral készítünk mártogatós kencét. Ilyenkor a Lilahagymalekvárt keverjük el egy kis tejföllel, akár össze is turmixolhatjuk.
Milyen gyümölcsök illenek a sajtokhoz?
Talán nem túl közhelyes, hogy lehetőség szerint szezonális gyümölcsöket együnk. A sajtoknál is igaz ez, egyes sajtok kifejezetten jól harmonizálnak a barackkal, mások a szőlővel és olajos magokkal. A dió és mogyorófélék mellett a szőlő és a mazsola is jó párosítás.
Lilahagymalekvár mazsolával? Miért ne!
Próbáltad már a Lilahagyma lekvárunkat valami izgalmasabb párosítással? Mi igen és mivel szeretünk kísérletezni, így teszteltünk is. Mivel a mazsolja jó társa a sajtoknak és a Lilahagymalekvár is, így nem is volt kérdés, hogy a kettőt összemixeljük! Lehet, hogy hihetetlenül hangzik, de rendkívül jó ízvilág kerekedik az aranymazsolából és lekvárunkból!
Még több receptért kövesd Facebook és Instagram oldalunkat!