Kaptunk a Nárcisz Birtok jóféle parenyicáját, így egy parenyica sajttálat készítettünk reggelire. Kis szószajánlót is adunk a sajtok mellé, hogy legyen mibe mártogatni.
Szeretjük a hasunk, ez nem is kérdés. A jó, minőségi sajtokat szintén szeretjük, így többnyire két helyről szerezzük be a sajtjainkat: Nárcisz Birtok és a Pusztán Kézműves Sajtműhely.
Reggelire friss, kertből szedett roppanós paradicsomot szedtünk, paprikát és kedvenc Lilahagyma lekvárunkat.

A Nárcisz Birtok sajtjait azért szeretjük, mert valódi tejből készülnek és hagyományos úton, mindenféle mesterséges ízfokozótól mentesen.
Ha még sajtokat szeretnétek kóstolni, akkor ajánljuk tőlük a lilahagymás sajtjukat. Egyszerűen mesés!
Na de maradva a sajtoknál, a sajttálakhoz friss gyümölcs és valami mártogatós dolog is dukál.
Mibe mártogassunk sajtokat?
Az egyik nagy sajtrajongós mártogatósunk a Helly Berry chutney. A csokoládés-bogyósgyümölcsök és kakaó harmóniája.
A másik izgalmas párosítás, amikor Lilahagymalekvárral készítünk mártogatós kencét. Ilyenkor a Lilahagymalekvárt keverjük el egy kis tejföllel, akár össze is turmixolhatjuk.
Milyen gyümölcsök illenek a sajtokhoz?
Talán nem túl közhelyes, hogy lehetőség szerint szezonális gyümölcsöket együnk. A sajtoknál is igaz ez, egyes sajtok kifejezetten jól harmonizálnak a barackkal, mások a szőlővel és olajos magokkal. A dió és mogyorófélék mellett a szőlő és a mazsola is jó párosítás.
Lilahagymalekvár mazsolával? Miért ne!
Próbáltad már a Lilahagyma lekvárunkat valami izgalmasabb párosítással? Mi igen és mivel szeretünk kísérletezni, így teszteltünk is. Mivel a mazsolja jó társa a sajtoknak és a Lilahagymalekvár is, így nem is volt kérdés, hogy a kettőt összemixeljük! Lehet, hogy hihetetlenül hangzik, de rendkívül jó ízvilág kerekedik az aranymazsolából és lekvárunkból!
Még több receptért kövesd Facebook és Instagram oldalunkat!
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE
értékes tartalmakért és aktuális kedvezményekért!





