Leírás
Valódi, friss bazsalikomlevelek, roppanósan friss, napérlelte tövekről szedve. Bazsalikomos kertünkben több, mint 7 fajta bazsalikom terem, magas illóolaj tartalommal.
A bazsalikomom magját is magunknak szelektáljuk a következő évi vetéshez, így lesz az aroma, illat és illóolajtartalom a legtökéletesebb az olasz ételekhez.
Kiválóan használható a szárított bazsalikomunk pestókhoz, tésztaételekhez, zöldfűszerként mártásokhoz.
A szárított bazsalikom felhasználása:
TUDTAD? Királyi fűszernek szokták becézni, általában minden konyhában megtalálható. Elsősorban az olasz és mediterrán konyha receptjeiben találsz jó sok bazsalikomot (és oregánót, majorannát).
Használjuk okosan a bazsalikomot!
Készíthetsz belőle kenyereket és pácokat is. A sós sütemények tésztájába is keverheted, de érdemes előtte egy kis olajba beáztatni, így még jobban kiadja sütés közben a zamatokat.
Fűszermalomba is teheted: keverd el nagyszemű tengeri sóval és töltsd fűszermalomba.
Hogyan gyógyít a bazsalikom?
A levelek számos illóolajat tartalmaznak, melyek gyulladás gátló és antibakteriális tulajdonságaikról híresek.
Orvosi kutatások kimutatták, hogy egyik illóolajának, az eugenolnak, gyulladás gátló hatása van, a cycloxygenase(COX) enzimre hat, amely a szervezetben a gyulladások elterjedését segíti.
Értékelések
There are no reviews yet