Szóval édességre vágytunk, bár ez kivételesen nem tejmentes, de gluténmentes, belefér a ketogán étrendbe, bogyósgyümölcsös és gyors is.
Tejszínes feketeribizli-parfé házilag
Course: ReceptekCuisine: ketogénDifficulty: könnyAgad
2
főreElőkészítési idő
5
minutesFőzési időminutes
Kalória
500
kcalElkészítési idő összesen
5
minutesÖsszetevők
2 dl 35%-os tejszín
1 kis marék feketeribizli
ELKÉSZÍTÉS
- Talán a legegyszerűbb desszert a világon, mert a tejszínt bele kell önteni egy turmixgépbe,
- hozzáadni a bogyósgyümölcsöt,
- alaposan összeturmixolni, hogy habos legyen.
- Díszítésnek tehetsz hozzá friss mentalevelet és tört kekszet is, de ez elhagyható, mert étrendfüggő.
- Tedd egy 212 ml-es beföttesüvegbe és zárd le, majd tedd mélyhűtőbe pár órára.
Megjegyzés
- Választhatsz gluténmentes kekszet is hozzá.
- Ha nem elég édes, akkor eritrittel vagy xilittel is édesítheted, vagy egy kiskanál mézzel.
- Mivel elég laktató, ha csak kevés desszertre vágysz, akkor ezzel a menyniséggel egy 212 ml-es befőttesüveggel lesz. Mélyhűtőbe téve lesz parfé állagú, egyébként csak krémként lesz desszert.