Barion Pixel

Pumpkin Spice Latte az új őszi őrület

pumpkin spice latte receptje - gourmetanddeicious.hu

Pár hete szinte folyamatosan szembejön velünk ez az újdonság, ami a Pumpkin Spice Latte. Először csak szemforgatva néztük, hogy mi a szösz ez, ma már viszont muszáj volt elkészítenünk.

Először a Sütőtökös Czakó Piacz kapcsán kerestetek nálunk sütőtök szirupot, mert ezt akartátok elkészíteni. Majd rá egy hétre ugyanígy jött a sütőtökkrém natúrban, esetleg karamellel, majd így szépen sorban csak kiderült, hogy még mindig a Pumpkin Spice Latte a téma. Nem voltunk restek utánajárni és mivel a gazdaságunkban van ráadásul rengeteg nagydobosi sütőtök, így ma este el is készítettük.

Hozzávalók:

  • 100 g sütőtök
  • 2 kávéskanál fahéj
  • 0.5 tk szegfűszeg
  • 0.5 tk szegfűbors
  • 1 tk gyömbér
  • 1 tk szerecsendió
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 2 teáskanál barna cukor
  • 3 dl tej
  • 3 ek tejszínhab
  • 100 ml feketekávé

Hogy megnyugtassunk mindenkit, ez nem pontosan az a recept, ami a Starbucks kínálatában van,d e nagyon hasonló lehet az ízvilágát tekintve.

Elkészítés:

Nem feltétlen kell venned egy egész nagydobosi sütőtököt. Lehet kisebb darabokat is kapni, melyeket magadnak meg tudsz sütni otthon a sütőben. De az még jobb amúgy, ha szabadtűzön tudod sütni, mert akkor lesz az igazi. Az egész kulcsa a jó sütőtök.

A tököt süsd meg, majd kanalazd ki a belsejét és szórd hozzá a fűszereket. Egy turmixgépben pürésítsd meg.

Míg amúgy sül a sütőtök, addig lefőzheted frissen a kávét.

Vegyél elő egy nagyobb bögrét, melynek az aljába kanalazz egy kevés sütőtökpürét, majd erre jön a tej és arra a kávé.

Érdemes egy kevéske cukrot is tenni bele, de ízlés szerint.

Ha habos verziót szeretnél, akkor a tejet habosítsd fel és csak ezután öntsd bele a sütőtökös rétegre, majd erre a kávét.

Természetesen a tejszínhab sem maradhat el a tetejéről, egy csipet fahéjjal megbolondítva.

Ízlett neked a Pumpkin Spice Latte?

Na most elárulunk valamit, ha már leírtuk a receptet. Ezt amerikaiak imádják, de valahogy a magyar ízvilágba nekünk nem fér bele. Az tény, hogy izgalmas és újszerű. Ízét a klasszikus sütőtök pitéhez lehetne hasonlítani. Eredetileg a Starbucks kezdte el készíteni, de lassan már a nagyobb kávézók itallapján is szerepel.

Bármennyire is megosztó ital, a Starbucks szezonális itallistáján piacvezető és több, mint 200 millió pohárral adtak már el belőle.

De ha ilyen megosztó, akkor hogy lett sikeres?

2013-ban megjelent egy cikk a Forbes magazinban, amiben elárulják, miért is ilyen sikeres a Pumpkin spice latte. Debra Donston- Miller (a cikk szerzője) szerint a titok a szezonalitásban rejlik. Mivel korlátozott időszakban lehet csak kérni, ezért az emberek szó szerint megőrülnek érte és aki szereti azért szalad érte a kávézókba, akik még nem kóstolták azok meg azért, hogy jusson nekik is belőle.

Borítófotó

(0)
What Our Clients Say
352 vélemény

Warning: Undefined variable $headers in /kertportal_gourmetanddelicious/wp-content/plugins/swift-performance-lite/modules/cache/cache.php on line 505

Warning: Undefined variable $headers in /kertportal_gourmetanddelicious/wp-content/plugins/swift-performance-lite/modules/cache/cache.php on line 506

Warning: Undefined variable $headers in /kertportal_gourmetanddelicious/wp-content/plugins/swift-performance-lite/modules/cache/cache.php on line 507

Warning: Undefined variable $headers in /kertportal_gourmetanddelicious/wp-content/plugins/swift-performance-lite/modules/cache/cache.php on line 509

Warning: Undefined variable $headers in /kertportal_gourmetanddelicious/wp-content/plugins/swift-performance-lite/modules/cache/cache.php on line 512