Barion Pixel

Valentin napi gyors sütireceptek

gyors sütireceptek

Mindenképp sütni szeretnél neki valamit? De közben a romantikára is kéne időt hagyni, miközben a gyerekek végre elalszanak és a lopott időben egy kis szerelem is fellángol? Na valahogy képzeljük mi is el a standard Valentin napot, amikor akarjuk is és nem is. Gyors sütireceptek következnek.

Ha már gyors sütireceptek, akkor egyszerű receptek között kell keresgélni. Aki szereti a francia süteményeket, akkor a tartok és a madeleine egy szuper választás. Nekünk a madeleine (ejtsd: mádlen) a kedvencünk, nem csak a Jason Statham filmek miatt.

Madeleine, mint gyors sütirecept

A madeleine egy egyszerű francia teasütemény, melyet tejjel vagy teával csemegzésnek el, friss házi lekvárral, akár még melegen. A frissen sült madeleine illata reggel a franciáknál körbelengi a házat és egy igazi életérzéssel párosul.

Hozzávalók:

  • 10 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 1 db tojássárgája
  • 10 dkg liszt
  • 1 mk sütőpor
  • 10 dkg cukor
  • 1 db citrom

Elkészítése:

A vajat megolvasztjuk, a tojásokat habosra keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a cukorral és a citrom lereszelt héjával. A tojáshoz apránként adagolva hozzákeverjük a lisztes keveréket, majd az olvasztott vajat. Homogén tésztává keverjük, majd 2 órára a hűtőbe tesszük. A madeleine-formát kivajazzuk és kilisztezzük, majd egy kanállal félig megtöltjük úgy, hogy egyenletesen elterüljön benne a tészta. 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 10 perc alatt aranyszínűre sütjük, majd teljesen kihűtjük. Lekvárral tálaljuk.

Ha nincs mádlen formád, az sem baj. Szilikonos sütőlapra is rákanalazhatod, csak maximum kicsit terebélyesebb, laposabb lesz a végeredmény. De ez az ízén nem változtat!

Muffin csokikrémmel a tetején

A muffin egy megosztó süti, bár az tény, hogy rendkívül gyors. Az is igaz, hogy jó muffint nem tud mindenki sütni, pedig nem olyan nehéz, csak sok interneten keringő recept többnyire rossz vagy fura mellékízzel párosul. Ha nem akarsz melléfogni, akkor ezt a receptünk egy egészen finom muffinrecept, méghozzá a csokis krém a tetején tényleg habos-babossá varázsolja. Na bab pont nem kell hozzá, mielőtt megijednél.

Hozzávalók:

  • 30 dkg étcsokoládé
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg nádcukor
  • 6ek cukrozatlan kakaópor
  • 1.5 dl olaj
  • 10dkg tejföl
  • 2 db tojás
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 25 dkg Mascarpone

Elkészítése:

A csokoládét felaprítjuk, egy nagy tálba szitáljuk a lisztet, a 20 dkg nádcukrot, a kakaóport, az olajat, a tejfölt, a tojásokat, a vaníliakivonatot és 1 dl vizet. Robotgéppel összedolgozzuk, majd lapáttal hozzáforgatunk 10 dkg aprított csokit. A tésztamasszát szétosztjuk egy muffinhoz való tepsi papírkapszlikkal bélelt mélyedéseibe, majd 180 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, kivesszük, és hagyjuk kihűlni. A maradék csokit megolvasztjuk, és a mascarponéhoz keverjük a 3 ek. cukorral együtt. A kihűlt muffinokat megkenjük a krémmel, majd a hűtőbe tesszük, hogy a krém kissé megdermedjen.

Ha még ízletesebbet készítenél, akkor habnyomóval a muffin belsejébe tölthetsz lekvárt is, amitől még finomabb és krémesebb lesz! Próbáld ki a Meggy-cseresznye lekvárunkkal!

(0)
What Our Clients Say
352 vélemény