Tegnap sorban álltunk egy boltban és volt időm bőven lapozgatni az egyik külföldi gasztromagazin. Ott láttam meg a sült endívia képét, majd leugrott a lapról, annyira vakító színe volt. Rögtön tudtam, hogy vissza kell szaladjak egy adag endíviasalátáért és ma el kell készítsem, mert ez egy egy annyira egyszerű, de nagyszerű köretötlet, hogy kár lenne kihagyni.
Motiváció
A clean Eating egyik formája az, amikor megválogatod alaposan az elfogyasztott ételeket, mind az alapanyag forrásaként, mind beltartalmában. Így az endíviasalátából is lehet kapni akár biotermesztésből származót, így simán érdemes egy egészséges életmódra való áttérésnél is kipróbálni. Mi most sima szárított fűszerkeverékkel próbáltuk ki, bio házivajon megsütve és a hatás nem maradt el. Azt hiszem a cukkinispagetti után ez lesz a kedvenc köretem, amikor hús mellé vagy grillzöldség mellé kell köretet kitalálnom, aminek még a szénhidrát-tartalma is alacsony.
Recept
Összetevők
2 db bio endívia saláta
fűszermalomban szárított fűszerkeverék
1 ek. biovaj vagy más zsiradék, amivel szeretsz sütni
Elkészítése
- A salátákat alaposan mosd meg szétszedés nélkül, majd éles késsel vágd hosszában négy darabba.
- Egy serpenyőbe tedd bele a zsiradékot és a fűszereket, kezd el hevíteni.
- Tedd rá óvatosan a szelet endíviákat és minden oldalát pirítsd meg. Óvatosan húsfogóval fordítsd meg az oldalaira, hogy mindenhol átpiruljon.
- Kedved szerint akár reszelt parmezánnal, sajtokkal is tálalhatod még forrón!