Kezdődik a suliidőszak, mennek vissza a gyerekek az iskolába, óvodába és ilyenkor mindenki szeneszét van hajtva. Se enni nincs idő, de még főzni sem. Erre valók szószaink! Az olasz mártás praktikus, mert többféle étel készíthető belőle. A gyors ebéd ideje van.
Nem a te hibád, ha szeptemberben azt gondolod, hogy az idő csak úgy kicsúszik a kezed közül. Mi ezzel ugyanúgy vagyunk, csak másképp. Ahogy beindul az őszi időszak, akkor korábban is sötétedik és valahogy semmire nem jut elegendő idő. Az Olasz mártás ilyenkor kerül nálunk is többször porondra, mint gyors ebéd, mert ezerféle verzióban el tudjuk készíteni magunknak.
Bolognai és milánió alapnak is jó!
Lehet, hogy egy olasz ember most felhúzza a szemöldökét, de a magyar vezióban készülő milánói és bolognai szósz alapjának a mi Olasz mártásunk tökéletesen megfelel. És mi tagadás: olasz ember kérte már el a receptjét ennek a mártásunknak. Nem adtuk….Van nekik saját.
A 314 ml-es Olasz mártás kb. háromnegyed kilo darálthúst vesz fel és csiperkegombás verziónál akár egy kiló, másfél kilo aprított csiperkével is számolhatunk, ha önállóan csak azt tesszük bele.
Nyilván ha vegyesen, akkor az arányokat lehet variálni. A gyors ebéd is garantált.
Lasagne-alap az Olasz mártásból
A lasagne is egy gyors melegétel, mert ha készen vesszük az alapanyagokat hozzá, akkor csak gyorsan össze kell rétegezni és be a sütőbe. Mondanánk azt, hogy ez csak a mi Olasz mártásunkkal működik, de ez nem lenne igazságos a Babos zakuszkánkra nézve (Muhaha….ez a poén része). Mert sok esetben Babos zakuszkával ugyanúgy működik a dolog, mint az Olasz mártással. Egy jól olvadó termelői sajt a piacról, a mártásunk, a kész lasagne lapok és minőségi darálthús és végülis kész is.