Barion Pixel
Tavaszi gombás rizottó
Magazin,  Receptek

Erdei gombás rizottó tavaszi fűszerekkel

Igazi gasztroélmény tud lenni egy jól elkészített rizottó. Pár olaszoktól ellesett trükkel készítjük mi is, hogy tökéletes legyen. Gombás rizottó ide vagy oda, de az biztos, hogy egy olyan egytálétel, amit bárhol és bármikor, hidegen és melegen is meg tudunk enni.

TUDTAD? Van olyan, hogy rizottó rizs! Ha pont ilyet nem találsz, akkor a Spar márkájában van egy gömbölyű szemű, magasabb keményítőtartalmú rizsfajta (talán Spar budget….), amivel a legjobb a rizottó!

Nézzük is akkor a kedvenc receptünket, ahogyan mi csináljuk!

Gombás rizottó tavaszi fűszerekkel

Recipe by gourmetanddeliciousCourse: Magazin, ReceptekCuisine: magyarDifficulty: könnyű
Adag

4

főre
Előkészítési idő

5

minutes
Főzési idő

25

minutes
Elkészítési idő

30

minutes

Összetevők

  • 20 dkg gomba

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 1-2 tojás

  • 2 ek. Lilahagymalekvár

  • petrezselyem, koriander, borókabogyó

  • só, bors

  • 15 dkg rizottórizs

  • olaj

  • 1 ek. vaj

  • vöröshagyma

Elkészítés:

  • Az olajon megpirítjuk a kockákra vágott vöröshagymát, hozzátesszük a rizst és kicsit összepirítjuk. Ezután rakjuk csak hozzá a vizet, hogy két ujjnyira ellepje. Aki ragacsosabban szereti a rizst, az ne pirítsa meg, mi pörgősebben szeretjük, ezért van a pirítás előtte.
  • Amíg fő a rizs egy nagyobb serpenyőben vajon pirítsuk meg a megmosott és összevágott gombát. Vegyes gombákkal érdemes dolgozni, mely lehet rókagomba, laska, csiperke, szegfűgomba, vargánya, de egyfajtával is készülhet, ízlés szerint.
  • Amikor a gomba készen van, rendesen átpirult, jöhet rá a kevés vörösboros lilahagymalekvár. Ezzel is keverjük és pároljuk össze. Ha túl száraznak érezzük a gombás keveréket, akkor egy kevés vajat még tegyünk hozzá.
  • Rizsfajtától függően 15-25 perc alatt készül el a rizs, ekkor keverjük hozzá a gombás keveréket.
  • Készítsünk a tojásból is egy sűrű kevergetés közben elkészülő tojásrántottát és keverjük hozzá a rizottóhoz.
  • Ha minden alkotót egybekevertünk, már csak a friss, apróra vágott zöldfűszerek kellenek és készen is vagyunk.

Megjegyzés

  • Ínyencek parmezán sajtot is tehetnek rá.
  • Vörösborral és fehérborral is működik, a Lilahagyma lekvárunk vörösborral készül, karamelizált lilahagyma, mely jól illik a gombás ételekhez is.
  • Ha plusz ízt vinnél bele, akkor a csemege BBQ szószunkat is próbáld ki hozzá!

Ha valódi termelői gombát vásárolnál, akkor nézz ki a Czakó Termelői Piaczra, Vincze Gomba kéthetente friss gombával is érkezik (időjárástól függően).

  • Nyitvatartás
    • Hétfő : -
    • Kedd : -
    • Szerda : -
    • Csütörtök : -
    • Péntek : -
    • Szombat (ma) : -
    • Vasárnap : -
    Ezen a csomagponton nem érhető el az utánvétes fizetés!
    Átvétel itt
  • Sajnos a keresett kifejezésre nincs találat. Próbálj meg egy másik helyre keresni, vagy a térképen válassz ki egy hozzád közeli átvételi pontot

  • What Our Clients Say
    338 vélemény

    Feliratkozásodért ajándék online gourmet receptfüzetet adunk ajándékba! Sőt: a legfrissebb limitált szériás termékekből is Téged értesítünk először!

    You have successfully subscribed to the newsletter

    There was an error while trying to send your request. Please try again.

    Gourmet & Delicious Manufaktúra will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.

    Ne maradj le az újdonságokról és szerezz gourmet-kuponokat! Ráadásul feliratkozásoddal értékes ajándékutalványt is kapsz!

    You have successfully subscribed to the newsletter

    Valami hiba történt, kérjük próbáld újra.

    GourmetAndDelicious - Chili termékek, lekvárok, szószok will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.