A kedvenc filmjeink közé tartozik, ez az, amit ezerszer is meg tudunk nézni, mert valahogy kisgyermek korunk óta beleégett a memóriánkba:
Komolyra fordítva a szót, ha már szeretünk csípősen enni, miért is ne lenne kézenfekvő a saját verziónkkal összehozni a chilis hagymás babot.
hagymás chilis bab bud spencer módra
5 adag
90 perc
Összetevők
350 g konzervbab
2 fej vöröshagyma
1 kisebb gerezd fokhagyma
1 késhegynyi chiliszósz
só, bors ízlés szerint
Opcionális: kolbász felkarikázva ízlés szerint
Elkészítés
- Egy serpenyőbe egy kevés olajat kezd el megmelegíteni (vagy ha kolbásszal készíted, akkor a zsírosabb kolbászt is natúran belekarikázhatod, fog elég zsiradékot engedni)
- A hagymát hámozd meg, szeleteld fel vékony karikákra, szeletekre, majd tedd pirítani a zsiradékra. Akkor van kész, ha már üvegesre pirult.
- A konzerv babról öntsd le a levét és a babot add a hagymához és pár percig még főzd össze, hogy az ízek átjárják egymást.
Ha nem konzerv babból szeretnéd készíteni, akkor a főzési idő is hosszabb lesz, illetve egy estével előtte be kell áztatni a babokat vízbe, hogy megszívják magukat még főzés előtt. Sózd és borsozd meg ízlés szerint.
A neten elég sokáig kerestük az eredeti receptet, de mindenhol annyira túlbonyolították, hogy végül csak megcsináltuk a filmben látottak alapján, hogy finom is és a legjobban hasonlítson az eredetire. Persze frazírozhatod kedvedre: zöldfűszerekkel, kukoricával, virslivel vagy szalonnával, de az már csak rajtad múlik.