Ebben a ketogén étrendben nehezen álltunk arra rá, mit lehet édességnek enni. De a végén egy lisztmentes ketogén sajttorta lett belőle, ami szuperfinom és laktató.
Mivel a ketogén étrend egy magasabb zsír és fehérje arányt igényel, főleg zsírt és a szénhidrát a minimális vagy épp semennyi, így az aki így táplálkozik, mindig új kihívások elé kerül, mint például az édességek.
Az interneten rengeteg jó recept van viszont ketogén édességekre és még a nem eszerint étkezők is megnyalják a 10 ujjukat, mert rendkívül finomak és laktatóak. Egy dologra vigyázzunk, hogy az édesítőszer, akár stevia, akár eritrit, jóval kevesebb kell belőle majd, mint a legtöbb receptbe. Aki hónapok óta nem evett már édeset, annak akár édes is lehet ez a torta.
Lisztmentes ketogén sajttorta
Course: ReceptekCuisine: ketogénDifficulty: könnyű10
szeletes20
minutes40
minutes45
minutesÖsszetevők
500 g mascarpone
3 db tojás (nagyobb, „L”-es méretű)
0.5 db vaníliarúd (belseje)
3 evőkanál eritrit (bár nekünk a fele is elég már bele)
0.5 marék fekete áfonya vagy feketeribizli szirup a tetejére majd tálaláskor
3 marék mandula
ELKÉSZÍTÉS
- A mascarponét elkezdjük robotgéppel keverni, de nem a legnagyobb fokozaton, mert a zsírt kicsapja és vajat kapunk, majd hozzáadjuk a xilitet/eritritet, és tovább keverjük.
Ugyanígy összedaráljuk a mandulát, elkeverjük egy darab tojással és ez lesz a sütemény alapja. - Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és a vaníliarúd kikapart belsejét, majd még 1-2 percig keverjük az alapot.
- Szilikonos, vagy sütőpapírral bélelt 17 cm átmérőjű sütőformába öntjük az alapot, majd 175 C-os sütőben, kb. 40 perc alatt megsütjük.
- Langyosra hűtjük, majd legalább egy órára hűtőbe tesszük, hogy szépen szeletelhető legyen.
Megjegyzés
- Természetesen a recept cukorral is elkészíthető, ez a mennyiség most édesítőszerre készült.
- A friss áfonya helyett lehet Feketeribizli szirupot is tenni rá, szintén rendkívül finom lesz vele!
Ha netán kipróbálnád lekvárral is, akkor nézz be a BOLTba és rendeld házhoz kedvenc lekvárodat!