Barion Pixel

Lisztmentes ketogén sajttorta

Lisztmentes ketogén sajttorta

Ebben a ketogén étrendben nehezen álltunk arra rá, mit lehet édességnek enni. De a végén egy lisztmentes ketogén sajttorta lett belőle, ami szuperfinom és laktató.

Mivel a ketogén étrend egy magasabb zsír és fehérje arányt igényel, főleg zsírt és a szénhidrát a minimális vagy épp semennyi, így az aki így táplálkozik, mindig új kihívások elé kerül, mint például az édességek.

Az interneten rengeteg jó recept van viszont ketogén édességekre és még a nem eszerint étkezők is megnyalják a 10 ujjukat, mert rendkívül finomak és laktatóak. Egy dologra vigyázzunk, hogy az édesítőszer, akár stevia, akár eritrit, jóval kevesebb kell belőle majd, mint a legtöbb receptbe. Aki hónapok óta nem evett már édeset, annak akár édes is lehet ez a torta.

Lisztmentes ketogén sajttorta

Recipe by gourmetanddeliciousCourse: ReceptekCuisine: ketogénDifficulty: könnyű
Adag

10

szeletes
Előkészítési idő

20

minutes
Sütési idő

40

minutes
Sütési teljes idő

45

minutes

Összetevők

  • 500 g mascarpone

  • 3 db tojás (nagyobb, „L”-es méretű)

  • 0.5 db vaníliarúd (belseje)

  • 3 evőkanál eritrit (bár nekünk a fele is elég már bele)

  • 0.5 marék fekete áfonya vagy feketeribizli szirup a tetejére majd tálaláskor

  • 3 marék mandula

ELKÉSZÍTÉS

  • A mascarponét elkezdjük robotgéppel keverni, de nem a legnagyobb fokozaton, mert a zsírt kicsapja és vajat kapunk, majd hozzáadjuk a xilitet/eritritet, és tovább keverjük.
    Ugyanígy összedaráljuk a mandulát, elkeverjük egy darab tojással és ez lesz a sütemény alapja.
  • Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és a vaníliarúd kikapart belsejét, majd még 1-2 percig keverjük az alapot.
  • Szilikonos, vagy sütőpapírral bélelt 17 cm átmérőjű sütőformába öntjük az alapot, majd 175 C-os sütőben, kb. 40 perc alatt megsütjük.
  • Langyosra hűtjük, majd legalább egy órára hűtőbe tesszük, hogy szépen szeletelhető legyen.

Megjegyzés

  • Természetesen a recept cukorral is elkészíthető, ez a mennyiség most édesítőszerre készült.
  • A friss áfonya helyett lehet Feketeribizli szirupot is tenni rá, szintén rendkívül finom lesz vele!

Ha netán kipróbálnád lekvárral is, akkor nézz be a BOLTba és rendeld házhoz kedvenc lekvárodat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


(0)
What Our Clients Say
352 vélemény

Warning: Undefined variable $headers in /kertportal_gourmetanddelicious/wp-content/plugins/swift-performance-lite/modules/cache/cache.php on line 505

Warning: Undefined variable $headers in /kertportal_gourmetanddelicious/wp-content/plugins/swift-performance-lite/modules/cache/cache.php on line 506

Warning: Undefined variable $headers in /kertportal_gourmetanddelicious/wp-content/plugins/swift-performance-lite/modules/cache/cache.php on line 507

Warning: Undefined variable $headers in /kertportal_gourmetanddelicious/wp-content/plugins/swift-performance-lite/modules/cache/cache.php on line 509

Warning: Undefined variable $headers in /kertportal_gourmetanddelicious/wp-content/plugins/swift-performance-lite/modules/cache/cache.php on line 512