Barion Pixel
Receptek

Spárgás-tejszínes metélt, medvehagyma capri

A spárgaszezont ezzel a spárgás-tejszínes metélt egytálétellel maxoltuk ki ma, ráadásul kipróbáltuk a medvehagyma caprit, ami nem más, mint a medvehagyma elvirágzott virágzatából maradt terméskezdemények sokasága.

Mi tagadás, annyira nem rajongunk a spárgás ételekért, de néha jól esik elkészíteni is és megenni is. Inkább az utóhatását nem szeretjük, mert az íze teljesen rendben is lenne. Most a spárgaszezon lezárásaként ezt a receptet hoztuk, melyet pici csilivel vagy akár a friss fűszereinkkel is fel lehet dobni. A spárgás-tejszínes metélt rendkívül egyszerű, gyors és viszonylag kevés alapanyag kell hozzá.

Ha szombat, akkor piacnap

Ha kijártok hozzánk a piacokra (Czakó Termelői Piac és Római Parti piac), akkor biztos találkoztatok már a sok ínycsiklandozó alapanyaggal, amivel mi is hétről-hétre. Szauer Gyuri spárgatermelő a Római Parti piacra hozza zöld és fehér spárgáját. Vincze Zoli újabban az un. medvehagyma caprival nyűgözi le a vevőket a frissen szedett erdei gombák mellett a Czakó Piaczon.

Természetesen tésztát is innen vettünk, minden héten a Lashka Tésztaműhelytől választunk friss tésztát is, ha tésztaehetnékünk van. Most a szélesmetéltre esett a választásunk.

Spárgás-tejszínes metélt, medvehagyma caprival a tányéron

Összetevők

  • 250 g szélesmetélt (nyers)

  • 1 csomag zöldspárga

  • 150 g shitake gomba

  • 1 tojás

  • 1/2 kaliforniai paprika

  • 1 dl tejszín (lehet növényi is)

  • friss fűszerek (petrezselyemzöld, metélőhagyma, koriander)

  • 6-8 medvehagyma virágzat termése

  • olaj és víz a főzéshez, pirításhoz

  • só, bors ízlés szerint

elkészítése

  • Tegyünk fel egy lábasban főzővizet kevéske sóval a tésztához. Majd a lobogóan forró vízbe tegyük bele a tésztát és főzzük al dente keménységre.
  • Míg fő a tészta, addig kevés olajon kezdjük el pirítani a gombát és a spárgát. Mindkét alapanyagot először alaposan mossuk meg és vágjuk kisebb karikákra, szeletekre.
  • A spárga ha nem túl öreg, nagyjából ugyanannyi idő alatt párolódik, pirul át, mint a gomba. Közben tegyünk hozzá még olajat, ha szükséges és jöhetnek az apróra vágott fűszerek is mosás után. Tegyük hozzá az apróra vágott piros kaliforniai paprikát. Ez igazából csak a szín kedvéért kell bele.
  • A medvehagyma caprit is mossuk meg alaposan és csipegessük le a virágszárakról és adjuk a piruló zöldségekhez a felét.
  • Amikor már majdnem kész a tészta és a gombás-spárgás zöldségkeverék, öntsük rá a mártás részt. A tojást és a tejszínt keverjük előbb össze és csak utána adjuk hozzá a zöldségekhez és főzzük össze kicsit. Ilyenkor már le lehet venni a tűzhely teljesítményét közepesig, nehogy odakapjon a tejszín (főleg, ha növényi tejszínnel dolgozunk).
  • A tésztát ha elkészült szűrjük le a mosogató felett és készítsünk elő egy nagy lábost vagy egy wokot. A frissen főtt tésztát tegyük bele, adjunk még kevés olajat hozzá és öntsük rá a tejszínes zöldségkeveréket és kicsit pirítsuk össze.
  • Tálaláskor díszíthetjük friss bodzavirágszirmokkal és a medvehagyma caprival is. Jó étvágyat kívánunk!

Van, aki forrón…khm csípősen szereti

Tehát van aki csípősen szereti, viszont a nagyon erős, tömény chiliket viszonylag nehéz adagolni. Ehhez kiváló választás lehet a Shishito chilipehely, melyet főleg nálunk találsz csak a kínálatban. Sok chilis nem is tartja igazán chilinek, pedig valójában egy japán szuperfood.

  • Nyitvatartás
    • Hétfő : -
    • Kedd : -
    • Szerda : -
    • Csütörtök : -
    • Péntek : -
    • Szombat (ma) : -
    • Vasárnap : -
    Ezen a csomagponton nem érhető el az utánvétes fizetés!
    Átvétel itt
  • Sajnos a keresett kifejezésre nincs találat. Próbálj meg egy másik helyre keresni, vagy a térképen válassz ki egy hozzád közeli átvételi pontot

  • What Our Clients Say
    338 vélemény

    Feliratkozásodért ajándék online gourmet receptfüzetet adunk ajándékba! Sőt: a legfrissebb limitált szériás termékekből is Téged értesítünk először!

    You have successfully subscribed to the newsletter

    There was an error while trying to send your request. Please try again.

    Gourmet & Delicious Manufaktúra will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.

    Ne maradj le az újdonságokról és szerezz gourmet-kuponokat! Ráadásul feliratkozásoddal értékes ajándékutalványt is kapsz!

    You have successfully subscribed to the newsletter

    Valami hiba történt, kérjük próbáld újra.

    GourmetAndDelicious - Chili termékek, lekvárok, szószok will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.