Barion Pixel

Lebbencsleves házi tésztával gazdagon

LEBBENCSLEVES recept Lilahagymalekvárral és kolbásszal

Gyerekkori emlékeket idéző lebbencsleves, amikor tartalmasat és gyorsat ennél, akár a nyári melegben is. Egyszerű, gyors receptünk hoztuk ma.

Igazi gyermekkori emlékeket idéz, mert mindkettőnk fiatalkorát végigkísérte az a lebbencsleves, amiben pirított házi tészta lapult, jó gazdagon. Megállt benne a kanál is. Még egy meleg nyári napon is üdítő volt a meleg, forró leves ellenére, ráadásul többnyire palacsinta kísérte második fogásként.

Mivel időhiányban szenvedünk állandóan, ahogyan sokan, így szeretem lerövidíteni a főzési időket, ráadásul nyáron az is plusz öröm, ha nem kell felfűtenem a konyhát.

A házi tésztának az idő hiányában most nem volt időm nekiállni, pedig bátran mondhatjuk, hogy a DesszertTésztás múltunk miatt igen finom házi tésztánk van. Találtunk viszont egy gyártót, akié legalább olyan finom! A Czakó Termelői Piaczon minden szombaton majdnem asztalszomszédok vagyunk a Lashka Tésztaműhellyel. A tojásos durumtésztájuk közül a csuszatészta került ebbe a levesbe. A hagymaházmozást is kispóroltam, mert a saját Lilahagymalekvárunk került bele a pirításkor. Mondom is a receptem, ami alig 20 perces főzés az előkészülettől a kész levesig.

Összetevők

  • 1 csomag Lashka Tésztaműhely csuszatészta

  • 3 ek. Lilahagymalekvár

  • 1 szál paprikás házikolbász (lehet pikáns is)

  • 3 szelet bacon szalonna vékonyan összekockázva

  • só, bors ízlés szerint

  • olívaolaj

  • 4-5 szál újhagyma majd tálaláskor

elkészítése

  • Egy nagy lábost készítsünk elő, mert egy teljes doboz csuszatészta eléggé kiadós mennyiség lesz (akár 4-5 főre!). A lábasba tegyük bele az apróra vágott bacont, lilahagymalekvárt, házikolbászt és a kevés olívaolajat és kezdjük el összepirítani.
  • Amikor már zsírját engedte a kolbász is, tegyük rá a csuszatésztát és alaposan pirítsuk át, hogy színt kapjon a tészta.
  • Ha a tészta is megpirult, akkor forró vízzel öntsük le (vízforralóban praktikusan előforralva a vizet) és főzzük meg a tésztát. Ha még kiadósabb levest készítenénk, én ilyenkor szoktam bele tojást csurgatni, de ez már csak ízlés dolga.
  • Ha a Lilahagymalekvár és a kolbász nem ad elég fűszerezettséget a levesnek, akkor sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

Lebbencsleves régi favorit

Ez a recept rendkívül gyors és tényleg laktató. A tojáscsurgatás is alternatív megoldás, ha még telítőbb levesre vágyunk, de nem szükséges.

A lebbencsleves titka nálunk az volt, hogy olyan sűrűre kell készítsük, hogy megálljon benne a kanál. Tálaláskor mi friss újhagymát aprítunk rá, de van, hogy a régi, olvadós sajtot is belekockázom.

Desszertet utána?

Ez a hónap a bogyósgyümölcsöknek lett szentelve, így készíthetünk egy palacsintát túrós epres, vagy akár málnás töltelékkel is. Mivel az eper most érik, a házi eperlekvár is jó párosítás lesz, ha a palacsintát választjuk, de ha fagyiban gondolkodunk, akkor egy pálcikás fagyit is előkaphatunk a mélyhűtőből:

Egy kis desszert levezetésképp

Természetesen minden desszertet fel lehet dobni a gyümölcsös szirupjainkkal, így nem is vitás, hogy érdemes kipróbálnod most a nyári időszakban is őket. A palackos kivitel miatt jól csorgatható fagyira, sütire és más desszertekre is!

(0)
What Our Clients Say
352 vélemény

Warning: Undefined variable $headers in /kertportal_gourmetanddelicious/wp-content/plugins/swift-performance-lite/modules/cache/cache.php on line 505

Warning: Undefined variable $headers in /kertportal_gourmetanddelicious/wp-content/plugins/swift-performance-lite/modules/cache/cache.php on line 506

Warning: Undefined variable $headers in /kertportal_gourmetanddelicious/wp-content/plugins/swift-performance-lite/modules/cache/cache.php on line 507

Warning: Undefined variable $headers in /kertportal_gourmetanddelicious/wp-content/plugins/swift-performance-lite/modules/cache/cache.php on line 509

Warning: Undefined variable $headers in /kertportal_gourmetanddelicious/wp-content/plugins/swift-performance-lite/modules/cache/cache.php on line 512