A rakott tészta igazi klasszikus, sokféleképpen lehet elkészíteni, most éppen babos zakuszkával készítettük el és talán nem is lehetne tökéletesebb!
Az egész úgy kezdődött, hogy elkezdtem ételfotózást tanulni, most úgy igazán, mert fejlődni mindig lehet és kell is. Na de a sok házifeladat, mint ételfotózás feladta a leckét. Fontos volt ugyanis, hogy valódi ételeket kellett fotózni, nem az a klasszikus, hogy mindent krumplipüréből kell lakkal és ragasztóval, ahogy az ételfotós tutoriálokban látni. Szóval adott volt a gluténmentes tészta, pár felontott babos zakuszka és a hétvégi piacon vásárolt darált hús. Meg egy falat bográcsos lecsó, ami a legutóbbi befőzésből még a hűtőben pihent – úgy 3 hétig.
De elég a szóból, jöjj a recept igaz?
Rakott tészta darált hússal és babos zakuszkával
Course: Receptek, húsételCuisine: kontinentálisDifficulty: könnyű6
főre10
minutes50
minutes187
kcal1
hourA rakott tészta egy egyszerű recept, főleg akkor, ha már konyhakész alapanyagokkal dolgozunk.
Összetevők
1/2 üveg (290 ml) Babos zakuszka
1 csomag spagetti tészta
500 g darált hús
olvasztható reszelt sajt
víz és só a tészta főzéséhez
olaj
elkészítés
- Forrásban lévő vízben főzzük meg a tésztát, mindenkinek saját igénye szerint. Mi az al dente keménységre szoktuk főzni.
- Míg a tészta fő, a darált húst kevés zsiradékon vagy olajon pirítsuk fel, majd adjuk hozzá a babos zakuszkát és kicsit főzzük össze. Ha túl sűrűnek ítéljük, egy pár evőkanálnyi vizet tehetünk hozzá, de nem szükséges.
- A tésztát ha kifőtt, szűrjük le és kevés olajjal keverjük össze, majd tegyük egy nagyobb tálba még melegen.
- A spagettihez keverjük hozzá a már megpirított és zakuszkával elkevert darált húst.
- Egy tortaformát készítsünk elő, bár ha ez nincs, egy magasabb falú tepsi is megteszi. Ha félünk, hogy leragad a formához majd a tészta, tehetünk bele sütőpapírt.
- Előmelegített sütőbe téve süssük aranybarnára a rakott tésztánkat, majd amikor már úgy látjuk eléggé elkezdett a teteje pirulni, akkor tegyük rá a reszelt sajtot is és engedjük azt megolvadni, majd kicsit megpirulni.
Megjegyzés
- Chilis csalamádéval, friss salátával vagy fokhagymás tejföllel is rendkívül finom!
Ha még egy kicsit tortának akarod elkészíteni a rakott tésztát, akkor habszifonba tegyél egy tejfölt és tálalás előtt szifonból nyomj rá tejfölhabot. A hatás nem marad el!
Nyáron friss salátával, télen csalamádéval szeretjük. Jól illik hozzá a paradicsomos-hagymás saláta is.
Ez a rakott tészta kiváló vendégváró, hétvégi egytálétel vagy akár egy gyerekzsúron is kipróbálhatod, mert a gyerekek is szeretni fogják!
Ha kihűlt kicsit, akkor könnyebben szeletelhető, de ha kellően át van sülve, akkor melegen vagy ehető hőfoknál is szeletelhető már.
Ha a felhasznált termékeket keresed, akkor meg IRÁNY A WEBSHOP!
Ha még több receptre vágysz, csatlakozz Receptoldal Facebook csoportunkhoz, vagy kövess minket a közösségi oldalainkon!