Barion Pixel
sajtos fasírt sütőben
Receptek

Sajtos fasírt sütőben sütve az új kedvenc

A sajtos fasírt sütőben sütve az új kedvencünk lesz most már. Hidegen és frissen, melegen is rendkívül finom alternatívája a sima és unalmas fasírtnak.

Egy csomó étrendben a fasírt egy olyan étel, ami kiváló utazós elemózsia és bárhol, bármikor előkapható, felfalható. De eljön az a pont, amikor az ember sokat van úton, hogy elkezdni megunni ezeket a klasszikusokat. Ilyenkor muszáj egyszerűen kreatívnak lenni.

Így alakult ki ez a szuper recept is, ami többek között egy töltött gombafej tölteléke volt. Csak túl sokat készült belőle. Fasírttá alakult a végén. De nézzük is a receptet, amit ha a nyomtatás gombra kattintasz a kép csücskében, akkor le is tudsz magadnak tölteni! Nézzük, hogyan néz ki a sajtos fasírt sütőben sütve!

Sajtos fasírt sütőben sütve az új kedvenc

Recipe by gourmetanddeliciousCourse: ReceptekCuisine: magyarDifficulty: könnyű
Adag

4

főre
Előkészítési idő

15

minutes
Sütési idő

30

minutes
Kalória

238

kcal
Elkészítési idő

45

minutes

Elkészítésében nem tér el a klasszikus fasírttól, mégis összetevői miatt sokkal finomabb lesz!

Összetevők

elkészítés

  • A darált húst tegyük bele egy nagy tálba.
  • A chilis savanyúságot vágjuk jó apró kockákra, darabokra és tegyük hozzá a húshoz.
  • A Liquid Onion hagymaszószt is tegyük hozzá a húshoz és alaposak keverjük át a masszát, hogy egyenletesen legyen a szósz benne és a chilidarabok sokasága.
  • Végén keverjük hozzá az apróra vágott sajtkockákat. Minél apróbbra vágjuk a sajtot, annál szebb gombócokat lehet majd formázni fasírtként.
  • Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral és a készítsünk gombócokat (1-1.5 ek pép/gombóc) a húsból.
  • Előmelegített sütőben süssük meg tepsiben a gombócokat közepes hőfokon, míg át nem sülnek.

Megjegyzés

  • Olajban vagy zsiradékban nem érdemes sütni, mert a sajt könnyebben kiolvad és a végén odaég az edény aljához. Ráadásul sütőben sokkal jobban elmarad a büdös szag is a konyhában, ami a sütéssel jár.
  • Fokhagymás tejföllel is mártogathatjuk.

Ahogy ne készítsd el

Először olajban sütöttem ki, de a sajt azonnal elkezdett beleolvadni a forró zsiradékba. Már égett is oda a serpenyő alján. Emellett ráadásul az egész konyha rendívül “szagos” is lett. Most már ezt a sajtos változatot mindig sütőben sütöm, mert így csak az illatokat érezzük és nem is ég oda.

Nem csak chilisen jó

Nyugodtan kihagyhatod belőle a chilis savanyúságot, ha csemege verzióban vágysz rá. De más zöldségfélével is lehet tunningolni, mint a kockára vágott sárgarépa, krumpli vagy épp a savanyú uborka.

Csatlakozz a szószimádók táborába!

Ha a felhasznált termékeket keresed, akkor meg IRÁNY A WEBSHOP!

Ha még több receptre vágysz, csatlakozz Receptoldal Facebook csoportunkhoz, vagy kövess minket a közösségi oldalainkon!

EBBEN A RECEPTBEN EZT A TERMÉKET HASZNÁLTUK:

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük