Barion Pixel
sajtos fasírt sütőben
Receptek

Sajtos fasírt sütőben sütve az új kedvenc

A sajtos fasírt sütőben sütve az új kedvencünk lesz most már. Hidegen és frissen, melegen is rendkívül finom alternatívája a sima és unalmas fasírtnak.

Egy csomó étrendben a fasírt egy olyan étel, ami kiváló utazós elemózsia és bárhol, bármikor előkapható, felfalható. De eljön az a pont, amikor az ember sokat van úton, hogy elkezdni megunni ezeket a klasszikusokat. Ilyenkor muszáj egyszerűen kreatívnak lenni.

Így alakult ki ez a szuper recept is, ami többek között egy töltött gombafej tölteléke volt. Csak túl sokat készült belőle. Fasírttá alakult a végén. De nézzük is a receptet, amit ha a nyomtatás gombra kattintasz a kép csücskében, akkor le is tudsz magadnak tölteni! Nézzük, hogyan néz ki a sajtos fasírt sütőben sütve!

Sajtos fasírt sütőben sütve az új kedvenc

Recipe by gourmetanddeliciousCourse: ReceptekCuisine: magyarDifficulty: könnyű
Adag

4

főre
Előkészítési idő

15

minutes
Sütési idő

30

minutes
Kalória

238

kcal
Elkészítési idő

45

minutes

Elkészítésében nem tér el a klasszikus fasírttól, mégis összetevői miatt sokkal finomabb lesz!

Összetevők

elkészítés

  • A darált húst tegyük bele egy nagy tálba.
  • A chilis savanyúságot vágjuk jó apró kockákra, darabokra és tegyük hozzá a húshoz.
  • A Liquid Onion hagymaszószt is tegyük hozzá a húshoz és alaposak keverjük át a masszát, hogy egyenletesen legyen a szósz benne és a chilidarabok sokasága.
  • Végén keverjük hozzá az apróra vágott sajtkockákat. Minél apróbbra vágjuk a sajtot, annál szebb gombócokat lehet majd formázni fasírtként.
  • Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral és a készítsünk gombócokat (1-1.5 ek pép/gombóc) a húsból.
  • Előmelegített sütőben süssük meg tepsiben a gombócokat közepes hőfokon, míg át nem sülnek.

Megjegyzés

  • Olajban vagy zsiradékban nem érdemes sütni, mert a sajt könnyebben kiolvad és a végén odaég az edény aljához. Ráadásul sütőben sokkal jobban elmarad a büdös szag is a konyhában, ami a sütéssel jár.
  • Fokhagymás tejföllel is mártogathatjuk.

Ahogy ne készítsd el

Először olajban sütöttem ki, de a sajt azonnal elkezdett beleolvadni a forró zsiradékba. Már égett is oda a serpenyő alján. Emellett ráadásul az egész konyha rendívül “szagos” is lett. Most már ezt a sajtos változatot mindig sütőben sütöm, mert így csak az illatokat érezzük és nem is ég oda.

Nem csak chilisen jó

Nyugodtan kihagyhatod belőle a chilis savanyúságot, ha csemege verzióban vágysz rá. De más zöldségfélével is lehet tunningolni, mint a kockára vágott sárgarépa, krumpli vagy épp a savanyú uborka.

Csatlakozz a szószimádók táborába!

Ha a felhasznált termékeket keresed, akkor meg IRÁNY A WEBSHOP!

Ha még több receptre vágysz, csatlakozz Receptoldal Facebook csoportunkhoz, vagy kövess minket a közösségi oldalainkon!

EBBEN A RECEPTBEN EZT A TERMÉKET HASZNÁLTUK:

  • Nyitvatartás
    • Hétfő : -
    • Kedd : -
    • Szerda : -
    • Csütörtök : -
    • Péntek : -
    • Szombat (ma) : -
    • Vasárnap : -
    Ezen a csomagponton nem érhető el az utánvétes fizetés!
    Átvétel itt
  • Sajnos a keresett kifejezésre nincs találat. Próbálj meg egy másik helyre keresni, vagy a térképen válassz ki egy hozzád közeli átvételi pontot

  • What Our Clients Say
    338 vélemény

    Feliratkozásodért ajándék online gourmet receptfüzetet adunk ajándékba! Sőt: a legfrissebb limitált szériás termékekből is Téged értesítünk először!

    You have successfully subscribed to the newsletter

    There was an error while trying to send your request. Please try again.

    Gourmet & Delicious Manufaktúra will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.

    Ne maradj le az újdonságokról és szerezz gourmet-kuponokat! Ráadásul feliratkozásoddal értékes ajándékutalványt is kapsz!

    You have successfully subscribed to the newsletter

    Valami hiba történt, kérjük próbáld újra.

    GourmetAndDelicious - Chili termékek, lekvárok, szószok will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.