A sajtos fasírt sütőben sütve az új kedvencünk lesz most már. Hidegen és frissen, melegen is rendkívül finom alternatívája a sima és unalmas fasírtnak.
Egy csomó étrendben a fasírt egy olyan étel, ami kiváló utazós elemózsia és bárhol, bármikor előkapható, felfalható. De eljön az a pont, amikor az ember sokat van úton, hogy elkezdni megunni ezeket a klasszikusokat. Ilyenkor muszáj egyszerűen kreatívnak lenni.
Így alakult ki ez a szuper recept is, ami többek között egy töltött gombafej tölteléke volt. Csak túl sokat készült belőle. Fasírttá alakult a végén. De nézzük is a receptet, amit ha a nyomtatás gombra kattintasz a kép csücskében, akkor le is tudsz magadnak tölteni! Nézzük, hogyan néz ki a sajtos fasírt sütőben sütve!
Sajtos fasírt sütőben sütve az új kedvenc
Course: ReceptekCuisine: magyarDifficulty: könnyű4
főre15
minutes30
minutes238
kcal45
minutesElkészítésében nem tér el a klasszikus fasírttól, mégis összetevői miatt sokkal finomabb lesz!
Összetevők
1 kg darált hús
2 ek. chilis savanyúság
3 marék sajt kockákra vágva
só, bors ízlés szerint
elkészítés
- A darált húst tegyük bele egy nagy tálba.
- A chilis savanyúságot vágjuk jó apró kockákra, darabokra és tegyük hozzá a húshoz.
- A Liquid Onion hagymaszószt is tegyük hozzá a húshoz és alaposak keverjük át a masszát, hogy egyenletesen legyen a szósz benne és a chilidarabok sokasága.
- Végén keverjük hozzá az apróra vágott sajtkockákat. Minél apróbbra vágjuk a sajtot, annál szebb gombócokat lehet majd formázni fasírtként.
- Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral és a készítsünk gombócokat (1-1.5 ek pép/gombóc) a húsból.
- Előmelegített sütőben süssük meg tepsiben a gombócokat közepes hőfokon, míg át nem sülnek.
Megjegyzés
- Olajban vagy zsiradékban nem érdemes sütni, mert a sajt könnyebben kiolvad és a végén odaég az edény aljához. Ráadásul sütőben sokkal jobban elmarad a büdös szag is a konyhában, ami a sütéssel jár.
- Fokhagymás tejföllel is mártogathatjuk.
Ahogy ne készítsd el
Először olajban sütöttem ki, de a sajt azonnal elkezdett beleolvadni a forró zsiradékba. Már égett is oda a serpenyő alján. Emellett ráadásul az egész konyha rendívül “szagos” is lett. Most már ezt a sajtos változatot mindig sütőben sütöm, mert így csak az illatokat érezzük és nem is ég oda.
Nem csak chilisen jó
Nyugodtan kihagyhatod belőle a chilis savanyúságot, ha csemege verzióban vágysz rá. De más zöldségfélével is lehet tunningolni, mint a kockára vágott sárgarépa, krumpli vagy épp a savanyú uborka.
Csatlakozz a szószimádók táborába!
Ha a felhasznált termékeket keresed, akkor meg IRÁNY A WEBSHOP!
Ha még több receptre vágysz, csatlakozz Receptoldal Facebook csoportunkhoz, vagy kövess minket a közösségi oldalainkon!
EBBEN A RECEPTBEN EZT A TERMÉKET HASZNÁLTUK: