Barion Pixel

Erdei gombás rizottó tavaszi fűszerekkel

Tavaszi gombás rizottó

Igazi gasztroélmény tud lenni egy jól elkészített rizottó. Pár olaszoktól ellesett trükkel készítjük mi is, hogy tökéletes legyen. Gombás rizottó ide vagy oda, de az biztos, hogy egy olyan egytálétel, amit bárhol és bármikor, hidegen és melegen is meg tudunk enni.

TUDTAD? Van olyan, hogy rizottó rizs! Ha pont ilyet nem találsz, akkor a Spar márkájában van egy gömbölyű szemű, magasabb keményítőtartalmú rizsfajta (talán Spar budget….), amivel a legjobb a rizottó!

Nézzük is akkor a kedvenc receptünket, ahogyan mi csináljuk!

Gombás rizottó tavaszi fűszerekkel

Recipe by gourmetanddeliciousCourse: Magazin, ReceptekCuisine: magyarDifficulty: könnyű
Adag

4

főre
Előkészítési idő

5

minutes
Főzési idő

25

minutes
Elkészítési idő

30

minutes

Összetevők

  • 20 dkg gomba

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 1-2 tojás

  • 2 ek. Lilahagymalekvár

  • petrezselyem, koriander, borókabogyó

  • só, bors

  • 15 dkg rizottórizs

  • olaj

  • 1 ek. vaj

  • vöröshagyma

Elkészítés:

  • Az olajon megpirítjuk a kockákra vágott vöröshagymát, hozzátesszük a rizst és kicsit összepirítjuk. Ezután rakjuk csak hozzá a vizet, hogy két ujjnyira ellepje. Aki ragacsosabban szereti a rizst, az ne pirítsa meg, mi pörgősebben szeretjük, ezért van a pirítás előtte.
  • Amíg fő a rizs egy nagyobb serpenyőben vajon pirítsuk meg a megmosott és összevágott gombát. Vegyes gombákkal érdemes dolgozni, mely lehet rókagomba, laska, csiperke, szegfűgomba, vargánya, de egyfajtával is készülhet, ízlés szerint.
  • Amikor a gomba készen van, rendesen átpirult, jöhet rá a kevés vörösboros lilahagymalekvár. Ezzel is keverjük és pároljuk össze. Ha túl száraznak érezzük a gombás keveréket, akkor egy kevés vajat még tegyünk hozzá.
  • Rizsfajtától függően 15-25 perc alatt készül el a rizs, ekkor keverjük hozzá a gombás keveréket.
  • Készítsünk a tojásból is egy sűrű kevergetés közben elkészülő tojásrántottát és keverjük hozzá a rizottóhoz.
  • Ha minden alkotót egybekevertünk, már csak a friss, apróra vágott zöldfűszerek kellenek és készen is vagyunk.

Megjegyzés

  • Ínyencek parmezán sajtot is tehetnek rá.
  • Vörösborral és fehérborral is működik, a Lilahagyma lekvárunk vörösborral készül, karamelizált lilahagyma, mely jól illik a gombás ételekhez is.
  • Ha plusz ízt vinnél bele, akkor a csemege BBQ szószunkat is próbáld ki hozzá!

Ha valódi termelői gombát vásárolnál, akkor nézz ki a Czakó Termelői Piaczra, Vincze Gomba kéthetente friss gombával is érkezik (időjárástól függően).

(0)
What Our Clients Say
352 vélemény

Warning: Undefined variable $headers in /kertportal_gourmetanddelicious/wp-content/plugins/swift-performance-lite/modules/cache/cache.php on line 505

Warning: Undefined variable $headers in /kertportal_gourmetanddelicious/wp-content/plugins/swift-performance-lite/modules/cache/cache.php on line 506

Warning: Undefined variable $headers in /kertportal_gourmetanddelicious/wp-content/plugins/swift-performance-lite/modules/cache/cache.php on line 507

Warning: Undefined variable $headers in /kertportal_gourmetanddelicious/wp-content/plugins/swift-performance-lite/modules/cache/cache.php on line 509

Warning: Undefined variable $headers in /kertportal_gourmetanddelicious/wp-content/plugins/swift-performance-lite/modules/cache/cache.php on line 512