Barion Pixel

Hússal töltött paprika a tavasz jegyében

hússal töltött paprika

Látszik, hogy várjuk az igazi jó időt már, mert az ételeink is kezdenek színesek lenni. Ez a hússal töltött paprika, pontosabban kaliforniai paprika is emiatt készült. Amúgy is tesztelni akartuk az új fűszerkeverékeinket, de így élesben még izgalmasabb.

A hússal töltött paprikában az a jó, hogy sokféleképpen elkészíthető, így akár egy sémára más fűszerezéssel minden nap más egytálételt tudunk enni. Ennél a receptnél a fontos az volt, hogy a mi étrendünkbe beleférjen (#ketogén). Így sem rizst nem tettünk bele, sem kenyérbelet.

Ehhez a recepthez most a Magyaros ételek fűszersó elképzelésünket használtuk, ami már kapható is a shopban. Eredetileg egy csipet chilit sem akartunk tenni bele, viszont egy icipici mégis került hozzá, mert bár a végén az ételeken nem lesz érezhető a csípős íz, mégis valahogy kerekebbé varázsolta ezt a fűszerkeverékünket.

Hússal töltött paprika

Ilyenkor tavasszal még kompromisszumot kell kötni, mert hazai paprika bizony aligha lesz. A kaliforniai paprikákból egy színes válogatást választottam a közeli boltban, mert mégiscsak sokkal szebb lesz a végeredmény így.

A darált húsból a magasabb zsírtartalmú sertéshúst választottam, mert így nem lesz száraz a töltelék sem. Természetesen a hagyma, fokhagyma nem hiányozhat a töltelékből, egy kevéske kakukkfű sem, így a Magyaros ételek fűszersó jónak ígérkezett.

Összetevők 6 paprikához

  • 200 g sertés darált hús

  • 30 g Magyaros ételek fűszersó

  • 1 marék gouda sajt reszelve

  • 1 tojás

  • 1 fej vöröshagyma

  • 1 gerezd fokhagyma

  • 3 eltérő színű nagyobb kaliforniai paprika

  • 5 szelet bacon szalonna szeletekre vágva

ELKÉSZÍTÉS

  • A paprikákat megmosom és félbevágom, hagyom lecsepegni.
  • Egy serpenyőbe beleöntöm a darált húst és kevéske zsiradékon megpirítom, közben hozzáadom a fokhagymát törve és az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadom az apróra vágott bacont is.
  • Míg ez az egész pirul, dínsztelődik a serpenyőben, fokozatosan hozzáadom a fűszerkeveréket is.
  • Teljesen készre pirítom a darált húst, hogy a sütőben már csak pár percet kelljen eltölteniük.
  • A legvégén hozzáadom a marék reszelt sajtot és jól átkeverem a hússal. Ekkor kerül csak a felvert tojás is hozzá.
  • Egy tepsibe beleteszem a félbevágott paprikákat, melyeket előtte kicsumáztam.
  • A paprikákat egyesével megtöltögetem a darált húsos keverékkel és 180 C fokon aranybarnára sütöm a tetejét egy jó 10 perc alatt. Ennyi idő alatt a paprika is szépen pont annyira megsül, hogy nem esik össze, de nem is nyers.
  • Tálalás előtt megszórjuk friss petrezselyemmel is vagy kakukkfűvel.
(0)
What Our Clients Say
352 vélemény