Barion Pixel

TOP 5 grillezési tippek kezdőknek

grillezési tippek kezdőknek

Mindenki kezdi valahol ugyebár? De ha egyszer belejössz, akkor imádni fogod a grillezést, a parázs forró illatát, a sercegő hús és zöldség hangját. Most grillezési tippek érkeznek kezdőknek!

A grillezési tippek máris azzal kezdődnek, hogy minden esetben akkor lesz tökéletes az étel, ha minőségi alapanyagokkal dolgozol. Ez nem csak a szószokra, pácokra igaz, hanem a húsokra, zöldségekre is. Szóval kezdjük az alapoknál.

Minőségi alapanyagok kellenek

Akármiből nem főzünk. Ez az üzemünkre ugyanígy igaz, mint ha magunknak otthon nekiállunk grillezni. Így a grillezési tippek elsője az, hogy válogatott alapanyagokkal dolgozz otthon is. A termelői csirkehús vagy sertéshús, a legeletetett marha húsa, a biozöldségek vagy vegyszermentes gazdaságból származó zöldségek mind egy olyan pluszt adnak az ételekhez beltartalmilag, amitől tápláló és egészséges étel esz a végeredmény.

Adalékoktól mentesség sem hátrány

Gondolj bele, hogy egy kozmetikumnál, minőségi gyertyánál és sokféle más terméknél is fontos az, hogy adalékmentes legyen. Mivel itt hőkezelés is történik, így még fontosabb, hogy akár a pác anyaga is természetes legyen. Sok adalékanyag akár megkesernyedhet grillezéskor, így elrontva az étel ízét.

A pácolás ideje is igazi grillezési tipp

Bár a mi szószainkat használhatod úgy is, hogy a már kész ételre teszed rá, de ha pácolsz vele, akkor a húsra és zöldségre előre kend rá és hagyd egy akár éjszakányit is érni a bekent húsokat. Így sokkal jobban átjárja az összes íz a húst és zöldséget és másnap sokkal ízletesebb lesz a végeredmény.

Írdald be vagy szúrkáld meg a húsokat

A vastagabb húsoknál jó lehet, ha beírdalod vagy megszúrkálod a húst, mert így a pác szósza vagy fűszere is sokkal jobban átjárja majd. Gyorsabban is fog sülni ezáltal, így hamarabb az ízletes étel az asztalra kerül!

A sütés ideje és hőfoka

Sokan ott rontják el a grillezést, hogy agyonégetik a húsokat. A grillezés olyan, mint a horgászat! Türelem kell hozzá. Hagyd kicsit leégni a tüzet, hogy inkább parázs legyen, mint lobogó tűz. Így ugyan lassabban fog átsülni a hús, de az ízek is jobban megmaradnak és nem égeted oda pillanatok alatt!

Iratkozz fel hírlevelünkre is!

Fotó: Samer Daboul: https://www.pexels.com/hu-hu/foto/2233729/

(0)
What Our Clients Say
352 vélemény