Barion Pixel
málna szirup fagylalt
Receptek

Málna szirup fagylalt kánikulára

Kánikula és hideg fagyi utáni vágy? Használd a szirupjankat! A Málna szirup kifejezetten finom fagylaltként elkészítve! Máris írjuk a receptet, hogy ha van otthon Málna szirupod, rögtön el is készíthesd!

Sok eszköz sem kell ám hozzá, mert ez tényleg egy gyors és könnyű recept. Tejmentesen és tejjel is készítheted, attól függően, hogy milyen étrendet követsz.

Ha tejjel készíted, akkor minél magasabb zsírszázalékosat vegyél, mert akkor lesz krémesebb.

Ha tejmentesen kell készítsd, akkor az Alroy-D kókuszteje az nekem, ami a legfinomabb, de ez egyéni ízés dolga. Az Alroy-D kókuszteje szinte krémes és masszívan kókuszízű, ami talán zavaró lehet sokaknak, de nekünk pont bejön fagylaltnál. Na borsófőzelékbe azért nem használnám pont emiatt.

Harmadik opció, ha görögjoghurttal csinálod, mert attól meg finom fanyar lesz és az édes és savanykás íz kombinációja igazán frissítő a nyári hőségben.

Negyedik opció az avokádó, mert abból amúgy is jó vegán és gluténmentes, tejmentes pudingot lehet készíteni, tehát erre is jó lehet.

Mi kellhet még hozzá? Egy szuper kis turmixgép, amibe beleteszel majd mindent és krémesre turmixolod.

Hogyan készül a Málna szirup fagylalt?

Vedd elő a turmixgépet és elsőként tedd bele a joghurtot vagy tejet vagy banánt vagy avokádót, ami neked szimpatikus. Olyan alapanyagot használj, ami lefagyasztva krémesebb állagú lesz. Minél vizesebb alapanyagot használsz, annál keményebbre fog fagyni majd a mélyhűtében és nehezebb lesz kikanalazni az edényből.

500 ml tej vagy tejszín, 1 banán és 5 evőkanálnyi Málna szirup a teljes recept. Ezt alaposan turmixold össze, jó krémesre, nem baj az, ha habos lesz, úgy még légiesebb és krémesebb lesz fagyottan.

Kanalazd át egy műanyagdobozba, amit le is tudsz zárni vagy kanalazd át pálcikás jégkrémkészítő kis edénykékbe és tedd be a fagyasztóba pár órára.

Minél kisebb adagokba szeded szét, annál hamarabb fagy át rendesen.

Ennyire egyszerű és már mire jön a délutáni kánikula úgy igazán, addigra neked is elkészül a kedvenc Málna szirupos fagyid.

Hogyan kerül rá a csokiréteg?

Olvassz meg csokoládét gőz fölött, lehetőleg minél kisebb lábosban, hogy inkább mélyebb legyen a csokimáz majd, mint alacsony az edényben, mert úgy fogod tudni belefugni a pálcikás jégkrémet, hogy elmerüljön.

A csokiba keverhetsz liofilizált málnát is akár, hogy még izgalmasabb legyen a végeredmény.

Most mi csaltunk picit a képen…

Az egész onnan kezdődik, hogy túl jó fagyit árulnak a Lidl-ben és megjelent ez a pálcikás prémium málnás. Vettünk is belőle, de hamar elfogy és a fotó végére muszáj volt megenni. Így a képen nem az általunk készített pálcikásat látod, ez benne a némi csalás….#bocsi. Viszont az ötletet innen kaptuk és már be is kevertem gyorsan, mert délutánra már mi is a fent recept szerintit fogjuk enni. Ennyit az őszinte részről, éljen a fagylalt és a nyár és a Málna szirup sokoldalúsága.

Egyébként meglepődnétek, az íze görög joghurtos verzióval pont olyan, mint az eredeti ötletadó pálcikás. Mert azt hamar el fogják a boltokból kapkodni, mi is az utolsó párat hoztuk el tegnap Kecskemétről…

Málna szirup fagylalt kánikulára bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva