Tavasz derekán már vágyunk a zöldségköretre, így a tepsiben sült csirke zöldségkörettel ideális ebéd vagy vacsora Mangó Álom chutneyval. Ehhez hoztunk egy jó receptet, ráadásul tanyasi csirkével készítettük, amivel még finomabb!
Igen nagy híve vagyunk a tiszta étkezésnek, ezért a szorgos mindennapokban a gyors ételek ugyanúgy fontosak nekünk, mint a táplálóak. Aztán persze a nyári fürdőruhaszezonra sem árt időben elkezdeni készülni, így ha egy recept az egészséges és finom mellett még tápláló és diétás is, na az meg külön szuper! A tepsiben sült csirke még időhiányosoknak is jó választás lehet!
Így most egy zöldségköretes tanyasi csirkés receptet hoztunk mára!
Összetevők
1 nagyobb tanyasi csirke (2-2.5 kg csontostul
5 ek. BBQ Sweet szósz
500 g francia zöldségkeverék – lehet mirelit is
toppingnak Mangó Álom chutney
vaj vagy házi zsír a sütéshez
só ízlés szerint
bors ízlés
házi majonéz
elkészítés
- A csirkehúst mozzuk meg, daraboljuk fel nagyobb szeletekre.
- Egy nagy tepsit kenjünk e zsiradékkal és a feldarabolt csirkét fektessük rá miután bekentük a barbecue szósszal. Szükség szerint sózzuk meg.
- 180 C fokos sütőben süssük aranybarnáig, ha tudjuk időnként a zsiradékkal öntsük meg, forgassuk bele, hogy ne száradjon ki a hús.
- Míg sül a hús főzzük meg vagy pároljuk meg a vegyes zöldséget.
- A kész zöldséget és a húst tányérra szedve, nyakon is önthetjük házi majonézzel és Mangó Álom Chutneyval.
A zöldségköret mellé igazán üdítő a Mangó Álom chutney, mert édeskésen savanyú ízvilága a BBQ fűszerezésű csirkével rendkívül ízletes tud lenni. A zöldségeket feldobhatjuk fafülgombával, csiperkével is, amit még most télen is lehet kapni piac.
De ugyanígy egy jó salátával is elkészíthető és akár a Mangó Álom chutney balzsamecettel kikeverve salátaöntetként is funkcionálhat.
Aki szereti az édes ízeket, egy kis plusz mézet is csorgathat rá, mert a csirke, mangó, saláta szuper kombináció mézzel is. Sütni mézzel vagy a mangós chutneyval a tepsiben sült csirke receptjét nem érdemes. A gyümölcs és a méz könnyen odaéghet, inkább csak utólag toppingként használjuk.
Csípősen szeretjük
Ha pluszban csípősebben szeretnénk, akkor már a pácoláshoz használjunk BBQ hot szószt a csemege helyett!