Barion Pixel

Tepsiben sült csirke zöldségkörettel

tepsiben sült csirke zöldségekkel

Tavasz derekán már vágyunk a zöldségköretre, így a tepsiben sült csirke zöldségkörettel ideális ebéd vagy vacsora Mangó Álom chutneyval. Ehhez hoztunk egy jó receptet, ráadásul tanyasi csirkével készítettük, amivel még finomabb!

Igen nagy híve vagyunk a tiszta étkezésnek, ezért a szorgos mindennapokban a gyors ételek ugyanúgy fontosak nekünk, mint a táplálóak. Aztán persze a nyári fürdőruhaszezonra sem árt időben elkezdeni készülni, így ha egy recept az egészséges és finom mellett még tápláló és diétás is, na az meg külön szuper! A tepsiben sült csirke még időhiányosoknak is jó választás lehet!

Így most egy zöldségköretes tanyasi csirkés receptet hoztunk mára!

Összetevők

  • 1 nagyobb tanyasi csirke (2-2.5 kg csontostul

  • 5 ek. BBQ Sweet szósz

  • 500 g francia zöldségkeverék – lehet mirelit is

  • toppingnak Mangó Álom chutney

  • vaj vagy házi zsír a sütéshez

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés

  • házi majonéz

elkészítés

  • A csirkehúst mozzuk meg, daraboljuk fel nagyobb szeletekre.
  • Egy nagy tepsit kenjünk e zsiradékkal és a feldarabolt csirkét fektessük rá miután bekentük a barbecue szósszal. Szükség szerint sózzuk meg.
  • 180 C fokos sütőben süssük aranybarnáig, ha tudjuk időnként a zsiradékkal öntsük meg, forgassuk bele, hogy ne száradjon ki a hús.
  • Míg sül a hús főzzük meg vagy pároljuk meg a vegyes zöldséget.
  • A kész zöldséget és a húst tányérra szedve, nyakon is önthetjük házi majonézzel és Mangó Álom Chutneyval.

A zöldségköret mellé igazán üdítő a Mangó Álom chutney, mert édeskésen savanyú ízvilága a BBQ fűszerezésű csirkével rendkívül ízletes tud lenni. A zöldségeket feldobhatjuk fafülgombával, csiperkével is, amit még most télen is lehet kapni piac.

De ugyanígy egy jó salátával is elkészíthető és akár a Mangó Álom chutney balzsamecettel kikeverve salátaöntetként is funkcionálhat.

Aki szereti az édes ízeket, egy kis plusz mézet is csorgathat rá, mert a csirke, mangó, saláta szuper kombináció mézzel is. Sütni mézzel vagy a mangós chutneyval a tepsiben sült csirke receptjét nem érdemes. A gyümölcs és a méz könnyen odaéghet, inkább csak utólag toppingként használjuk.

Csípősen szeretjük

Ha pluszban csípősebben szeretnénk, akkor már a pácoláshoz használjunk BBQ hot szószt a csemege helyett!

(0)
What Our Clients Say
352 vélemény

Warning: Undefined variable $headers in /kertportal_gourmetanddelicious/wp-content/plugins/swift-performance-lite/modules/cache/cache.php on line 505

Warning: Undefined variable $headers in /kertportal_gourmetanddelicious/wp-content/plugins/swift-performance-lite/modules/cache/cache.php on line 506

Warning: Undefined variable $headers in /kertportal_gourmetanddelicious/wp-content/plugins/swift-performance-lite/modules/cache/cache.php on line 507

Warning: Undefined variable $headers in /kertportal_gourmetanddelicious/wp-content/plugins/swift-performance-lite/modules/cache/cache.php on line 509

Warning: Undefined variable $headers in /kertportal_gourmetanddelicious/wp-content/plugins/swift-performance-lite/modules/cache/cache.php on line 512